بررسی تاثیر دانه بندی مصالح سنگی بر خصوصیات بتن آسفالتی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی مهندسی عمران، معماری و مدیریت پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: CIVIL01_136
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1584
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن طاهرخانی

استادیار گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی زنجان

سیدمحمد نکوفر

مربی گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی زنجان

چکیده

بتن آسفالتی یکی از پرکاربرد ترین مصالح در راهسازی بوده که هر ساله حجم زیادی از آن در کشور تولید و به مصرف می رسد.یکی از مشکلاتی که در کشور مطرح است عمر مفید کم آسفالت های استفاده شده می باشد . یکی از عوامل موثردرکیفیت آسفالت ٬ دانه بندی مصالح سنگی آسفالت می باشد. در این تحقیق ٬ به بررسی تاثیر تغییرات در مقدار هرکدام از سنگدانه های درشت، متوسط، ریز و فیلر بر خصوصیات مکانیکی آسفالت پرداخته شده است .باتغییرهرکدام ازمقادیرفوق ٬ مشخصاتاستقامت مارشال، روانی، درصد فضای خالی، فصای خالی پرشده با قیر، فضای خالی مصالح سنگی و آسیب رطوبتی مورد ارزیابیقرار گرفته اند. نتایج نشان می دهند که با افزایش مقدار درشت دانه، مقاومت مارشال ابتدا افزایش و سپس کاهش می یابد ٬ روانی بعد از اندکی افزایش دابت مانده و درصد فضای خالی نیز دچار کاهش می شود. همچنین، با افزایش درشت دانه، آسیب رطوبتی ابتدا افزایش و سپس کاهش می یابد. با افزایش مقدار سنگدانه های متوسط، استقامت کاهش پیدا کرده، روانی بعد از اندکیافزایش دابت مانده، درصد فضای خالی افزایش پیدا کرده و تغییر چندانی در آسیب رطوبتی دیده نمی شود . با افزایش ریزدانه مقاومت به مقدار کمی کاهش و روانی نیز اندکی می یابد، و درصد فضای خالی ابتدا افزایش و سپس کاهش می یابد . با افزایش فیلر تغییر چندانی در مقاومت و روانی دیده نشده و درصد فضای خالی کاهش یافته است. افزایش ریز دانه و فیلر بیشترین تاثیر منفی را بر روی آسیب رطوبتی داشتند

کلیدواژه ها

دانه بندی، بتن آسفالتی، مشخصات حجمی، مقاومت، دوام رطوبتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.