مدل سازی فرآیند استخراج با آب دمای زیر بحرانی از گیاهان دارویی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه مدل سازی در مهندسی، دوره: 11، شماره: 32
  • کد COI اختصاصی: JR_JME-11-32_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1048
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم خواجه نوری

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز، دانشگاه سمنان

علی حقیقی اصل

دانشیار، دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز، دانشگاه سمنان. نویسنده مسئول

محمد حسن ایکانی

دانشیار پژوهشکده فناوریهای شیمیایی، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران

چکیده

در این مطالعه، استخراج اسانس آویشن شیرازی با آب دمای زیر بحرانی مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین و مهمترین بخش اسانس آویشن را ترکیب تیمول تشکیل میدهد. یک مدل ریاضی دو فازی برای شبیه سازی بازده استخراج در شرایط عملیاتی متفاوت در بستر پرشده ذرات به کار گرفته شد. سه مرحله عمده انتقال جرم شامل نفوذ حل شونده داخل ذرات، جابه جایی حل شونده درون لایه ساکن اطراف ذرات و شستشوی حل شونده با جریان توده سیال در نظر گرفته شد. موازنه جرم حالت ناپایدار بر ای حل شونده در فازهای جامد و زیر بحرانی منجر به دو معادله دیفرانسیل پاره ای شد که به صورت عددی با استفاده از رابطه تعادلی خطی حل شدند. این مدل شامل سه پارامتر ضریب انتقال جرم، ضریب پراکندگی محوری و ضریب نفوذ موثر بود. آخرین پارامتر به عنوان پارامتر تنظیم مدل انتخاب شده و بقیه با استفاده از روابط تجربی موجود تخمین زده شدند. ضریب نفوذ موثر و انحراف میانگین داده ها برای شدت جریان های 1، 2 و 4ml/min به ترتیب 12-^10×5 ، 0/073، 0/180 و 0/294 متر مربع بر ثانیه بود.

کلیدواژه ها

استخراج، آب دمای زیر بحرانی، اسانس، مدل سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.