مدل سازی عددی جریان اطراف شناورکاتاماران و محاسبه مقاومت هیدرودینامیکی آن به روش دینامیک سیالات محاسباتی
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: فصلنامه مدل سازی در مهندسی، دوره: 11، شماره: 32
- کد COI اختصاصی: JR_JME-11-32_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 844
نویسندگان
مربی، دانشکده مهندسی دریا، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار. نویسنده مسئول
دانشیار، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شریف
استاد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شریف
چکیده
یکی از مراحل مهم در طراحی شناورها، محاسبه مقاومت هیدرودینامیکی شناور می باشد. امروزه استفاده از روش های عددی و بخصوص روش دینامیک سیالات محاسباتی برای محاسبه مقاومت شناور (درگ) به شاخه ای از علم مهندسی دریا تبدیل شده است . در این مقاله جریان اطراف بدنه یک شناور کاتاماران (دو بدنه) به روش عددی مدل سازی شده و مقاومت آن محاسبه گردیده است . مدل سازی با استفاده از نرم افزار حل عددی فلوئنت (FLUENT) انجام شده است. این نرم افزار به روش حجم محدود، معادلات حاکم بر سیال را حل می کند. مدل سازی برای دو نسبت S/L (فاصله بین دو نیم بدنه به طول شناور) انجام شده است. در انتها نتایج حل عددی با نتایج تجربی آزمایش مدل شناور مقایسه شده است. نتایج به دست آمده از روش عددی در سرعت های پایین شناور مطابقت خوبی با نتایج تجربی دارد ؛ اما در سرعت های بالا تر، نتایج روش عددی خطایی در حدود 10 تا 20 درصد نسبت به نتایج تجربی نشان می دهد. با افزایش فاصله بین دو نیم بدنه، مقاومت کل شناور کاهش می یابد که دلیل آن، کاهش اثرات متقابل بدنه ها بر روی یکدیگر است.کلیدواژه ها
شناور کاتاماران، مقاومت هیدرودینامیکی، مدل سازی عددی، دینامیک سیالات محاسباتی ، آزمایش مدلمقالات مرتبط جدید
- رتبه بندی فاکتورهای اساسی در ایمنی و امنیت مواد غذایی در زنجیره تأمین با روش BWM در ایران
- ارائه الگوی پیاده سازی سیستم QA/QC در ساخت ساختمان های سبز و اولویت بندی عوامل با استفاده از روش دیمتل و تحلیل AHP (مطالعه موردی شهر کرج)
- کاربرد محاسبات خاکستری در مدل سازی ریاضی
- اولین کنفرانس ملی مدل سازی ریاضی و رو ش های محاسباتی در علوم و مهندسی مدل های حمل و نقل با ساختار مسئله چند انتخابی
- احراز هویت در تلفن های همراه هوشمند از طریق شناسایی هندسه دست بدون تماس مبتنی بر شناسایی رنگ پوست و استخراج ویژگی های بیومتریک
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.