مدل سازی عددی ارتعاشات زمین در عملیات تراکم دینامیکی بر خاک های ماسه ای خشک
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: فصلنامه مدل سازی در مهندسی، دوره: 11، شماره: 32
- کد COI اختصاصی: JR_JME-11-32_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 972
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی ژئوتکنیک، دانشگاه خوارزمی، تهران
دانشیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه خوارزمی، تهران. نویسنده مسئول
چکیده
تراکم دینامیکی روشی مفید برای بهسازی به ویژه در خاک های دانه ای است. در این روش، وزنه سنگین از ارتفاع مشخص سقوط کرده و باعث متراکم شدن خاک میگردد. عامل موثر در تراکم خاک انتشار امواج کالبدی و برشی است که موجب تغییر مکان ذرات و افزایش تراکم می شود . این پدیده، در صورت مجاورت سازه ها می تواند موجب بروز ترک و شکست در پی و گسیختگی احتمالی گردد. بدین منظور رعایت حداقل فاصله ایمن از سازه های مجاور جهت اجرای عملیات تراکم دینامیکی ضروری است. در تحقیق حاضر از مدل سازی عددی تراکم دینامیکی خاکهای ماسه ای خشک توسط نرم افزار ABAQUS استفاده شده است. نتایج حاصل از مدل سازی عددی از جمله تغییرات سرعت حداکثر ذرات با فاصله از مرکز کوبش با مقادیر سرعت اندازه گیری شده در سایت مقایسه شده است. همچنین اثرات حفر ترانشه جهت ایزوله نمودن امواج ایجاد شده در پدیده تراکم دینامیکی بر دامنه تغییرات سرعت ذرات در فواصل مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان میدهد که در محدوده پارامترهای مورد مطالعه، حفر این ترانشه ها تاثیر عمدهای بر روند کاهش دامنه سرعت ذرات نخواهدگذاشت.کلیدواژه ها
تراکم دینامیکی، مدل سازی عددی، ABAQUS، سرعت ذرات، ترانشه حائلمقالات مرتبط جدید
- رتبه بندی فاکتورهای اساسی در ایمنی و امنیت مواد غذایی در زنجیره تأمین با روش BWM در ایران
- ارائه الگوی پیاده سازی سیستم QA/QC در ساخت ساختمان های سبز و اولویت بندی عوامل با استفاده از روش دیمتل و تحلیل AHP (مطالعه موردی شهر کرج)
- کاربرد محاسبات خاکستری در مدل سازی ریاضی
- اولین کنفرانس ملی مدل سازی ریاضی و رو ش های محاسباتی در علوم و مهندسی مدل های حمل و نقل با ساختار مسئله چند انتخابی
- احراز هویت در تلفن های همراه هوشمند از طریق شناسایی هندسه دست بدون تماس مبتنی بر شناسایی رنگ پوست و استخراج ویژگی های بیومتریک
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.