بررسی رفتار سازه ای اتصال دال پس کشیده به ستون در معرض برش پانچ

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه مدل سازی در مهندسی، دوره: 8، شماره: 23
  • کد COI اختصاصی: JR_JME-8-23_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1113
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی خیرالدین

استاد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان

نازنین کاشیها

کارشناسی ارشد سازه، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان

چکیده

اخیراً استفاده از دالهای بتنی مسلح پس کشیده به طور گسترده ای در ساختمان های اداری یا تجاری چند طبقه، پارکینگ ها، ساختمانهای مسکونی، محل کار و بیمارستانها، به ویژه در محل هایی که نیاز به دهانه های بزرگ دارند، رایج شده است. از مزایای اصلی این نوع دال ها آن است که پس کشیدگی از طریق کاهش ضخامت دال و کنترل تغییر شکلها سبب کاهش ارتفاع برای هر طبقه و رساندن ارتفاع ساختمان تا کمترین حد ممکن، دهانه های بزرگتر، ترک های کمتر، کاهش لطمات نفوذپذیری، سبک شدن دال و بیشترین انعطاف پذیری برای توزیع افقی تأسیسات میشود. فناوری ساز های خاصی که دالهای پس کشیده را ایجاد میکند، زمان ساخت سازه را تا حد زیادی کاهش می دهد. لذا ساخت دال پیش تنیده روشی بسیار اقتصادی می باشد. بزرگترین عیب این سیستم، آن است که باافزایش دهانه، نیروی برشی نیز افزایش می یابد و دال پس کشیده در معرض خطر گسیختگی ترد برش پانچ در محل اتصال دال پس کشیده به ستون ن اشی از انتقال برش و لنگر نامتعادل می باشد. در این مقاله، ابتدا جهت اطمینان از صحت نتایج حل عددی، یک نمونه واقعی آزمایشگاهی دال پس کشیده در نرم افزار المان محدود ANSYS مدل سازی شده و مدل تحلیلی حاصل به کمک نتایج آزمایشگاهی واسنجی گردیده است. در این میان سه مدل رفتاری متفاوت (ویلیام - وارنک، فون- مایسز و دراکر- پراگر) برای مصالح بتن مورد مطالعه قرار گرفته است. پس از واسنجی، مطالعات گسترد ه ای روی مکانیزم گسیختگی برش پانچ، عوامل بنیادی ایجاد کننده گسیختگی، الگوهای ترک خوردگی و حالات تنش و کرنش در حد نهایی انجام شده است. در ادامه، اهمیت و تأثیر پارامترهای مختلف از جمله تأثیر میزان پیش تنیدگی، مقاومت فشاری بتن، مقاومت تسلیم آرماتورها و ضخامت دال بر رفتار دال پس کشیده که مطالعه آن ها در برنامه های آزمایشگاهی مستلزم صرف وقت و هزینه بسیار است، طی یک مجموعه مطالعات پا رامتریک مورد بررسی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

دال بتنی پس کشیده، اتصال، برش پانچ، روش المان محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.