مطالعه رویش قطری و ارتفاعی چهار گونه صنوبر به روش قطع درخت

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دومین همایش ملی کشاورزی بوم شناختی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCEA02_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2706
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داوود آزادفر

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

لیلا کریمی

کارشناس ارشد دانشگاه گرگان، دانشکده جنگلداری و فناوری چوب

فاطمه رفیعی

کارشناس ارشد دانشگاه گرگان، دانشکده جنگلداری و فناوری چوب

چکیده

مدت زمان مدیدی است که صنوبرها به عنوان گونههای سریعالرشد جهت تولیـد چـوب در ایـران کاشـته شـده انـد . در ایـن راستا گونههای غیر بومی بسیاری نیز به کشور وارد و در نواحی مختلف اکولوژیـک در قالـب طـرح هـای آزمایـشات تحـت مطالعه هستند . هدف این پژوهش معرفی بهترین گونه و سن قطع بر اساس مشخصات رویشی در منطقه گرگان است . در این راستا از هر 3 گونه غیر بومی و 1 گونه بومی تعداد 25 اصله درخت قطع و بعد از تهیه دیسک در فواصل مختلف تنه مطالعـه گردید . تجزیه و تحلیل آماری داده ها نشان داد که اختلا ف معنیداری بین رویش قطری و ارتفاعی گونهها در منطقه وجـود دارد و به طور کلی میتوان گفت که گونه P. Euroamericana دارای بهترین رویش قطری و ارتفاعی بوده و از سـن 8 سالگی به بعد رویش جاری سالیانه و متوسط رویش بر حسب سن آن کاهش مییابد

کلیدواژه ها

صنوبر، رویش قطری، رویش ارتفاعی، گرگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.