طراحی سیستم سرمایش جذبی – تبخیری خورشیدی متناسب با شرایط اقلیمی در ایران

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مجله چیلر و برج خنک کن، دوره: 2، شماره: 10
  • کد COI اختصاصی: JR_CCT-2-10_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 927
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد شجاعی

کارشناس ارشد مهندسی انرژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

حسین قدمیان

استادیار گروه مهندسی انرژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

چکیده

مقایسه وضعیت انرژی ایران در سال 1386 با ارقام مشابه در سال 1366 نشان می دهد که کل مصرف نهایی انرژی از 307/7 به 975/2 میلیون بشکه معادل نفت خام افزایش یافته است (رشد سالیانه 5/9 درصد) این افزایش چشمگیر در مصرف انرژی، ضرورت تداوم و شتاب در اقدامات بهینه سازی مصرف انرژی را بیش از پیش نمایان می سازد. چرا که ادامه روند جاری باعث خواهد شد که علاوه بر کاهش سالانه توانایی صادرات انرژی، کشور ما در میان مدت به وارد کننده انرژی نیز تبدیل شود. سیستم سرمایش جذبی تبخیری – تبخیری خورشیدی از سه بخش اصلی خشک کن، منبع گرمایی و سرمایش تشکیل شده است. نحوه عملکرد آن بدینگونه است که هوای گرم و مرطوب وارد بخش خشک کن شده و توسط مواد جاذب رطوبت خود را از دست می دهد.سپس هوای گرم و خشک وارد بخش سرمایش (که عمدتا تبخیری می باشد) شده و خنک می گردد. سپس این هوای خنک به فضایی که بایستی تهویه گردد هدایت می شود. مواد جاذبی که رطوبت هوا را جذب نمودند جهت احیا به منبع گرمایی نیاز دارند که در این قبیل سیستم ها معمولا از کلکتورهای صفحه تخت خورشیدی استفاده می گردد. در این مقاله با انجام برآورد اقتصادی مشخص گردید که در صورت جایگزینی سیستم های سرمایش تراکمی متداول مانند کولر گازی، حدود 63 درصد در مصرف انرژی صرفه جویی حاصل گردیده و نرخ بازگشت سرمایه آن با استفاده از روش محاسباتی پویا حدود 3 سال و 8 ماه بدست می آید.

کلیدواژه ها

سرمایش جذبی تبخیری خورشیدی، خشک کن (Desiccant)،ماده جاذب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.