طراحی مدل استقرار مجدد آمبولانس های مکان یافته

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید، دوره: 24، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJIE-24-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 737
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی سپهری

دانشیار بخش مهندسی صنایع، دانشگاه تربیت مدرس

محمد ملکی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، بخش مهندسی صنایع، دانشگاه تربیت مدرس، تهران،

ناهیدسادات مجلسی نسب

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده صنایع و برنامه ریزی سیستم ها، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

امروزه در تمامی کشورها ، منابع عمومی برای بخش بهداشت و درمان جهت برآورده کردن تقاضا ناکافی هستند . بنابراین سیاست گذاران و تأمین کنندگان بهداشت و درمان ، باید بتوانند موثرترین روش ها را در پاسخ به نیازهای شهروندان با منابع محدودی که در دسترس اند، به کار گیرند . تاکنون مسایل متعددی در زمینه خدمت دهی در بخش بهداشت و درمان و نقش مدل های تحقیق در عملیات در این مسایل ، مورد توجه و بررسی محققین و متخصصین حوزه بهداشت و درمان قرار گرفته است . یکی از مهمترین مسایلی که در این حوزه مطرح می شود ، مکان یابی و نحوه استقرار مجدد آمبولانس ها به منظور پوشش حداکثری مناطق و خدمت دهی مطلوب به بیماران در شرایط اضطراری است . هدف از این مقاله ، مکان یابی آمبولانس های در دسترس ، و سپس استقرار مجدد آمبولانس های مکان یافته با توجه به الگوی تقاضا است . بدین منظور بعد از مکان یابی آمبولانس ها ، مدلی با هدف کمینه سازی امیدریاضی مسافت های طی شده به وسیله آمبولانس ها در حالت استقرار مجدد ، طراحی و ارائه می گردد . ویژگی این مدل ، تعیین نحوه تخصیص مجدد آمبولانس های در دسترس به پایگاه هایی است که در حالت جدید به منظور پوشش بالقوه تماس های آتی لازم است آمبولانس در آنها قرار گیرد . مدل طراحی شده برای داده های واقعی برگرفته از چهار منطقه از میان چهارده منطقه یک کلان شهر ، متشکل از 255 حوزه شهری ، چهار بیمارستان و 8 پایگاه آمبولانس مورد ارزیابی قرار گرفته است . مقایسه نتایج به دست آمده از حل مدل پیشنهادی و سیستم فعلی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی این کلان شهر ، کارایی این مدل در دنیای واقعی را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

بهداشت و درمان ، خدمات فوریت های پزشکی ، مکان یابی ، استقرار مجدد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.