ارائه ی الگوریتم تئوری محدودیت های اصلاح شده ی فازی برای مسائل ترکیب تولید با ظرفیت ، سود و زمان پردازش فازی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید، دوره: 22، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJIE-22-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 631
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر حمیدی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین ، گروه مدیریت ، قزوین ، ایران

پروانه سموئی

گروه مهندسی صنایع ، دانشکده مهندسی ، دانشگاه بوعلی سینا ، همدان ، ایران

مهدی اقبالی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین ، باشگاه پژوهشگران جوان ، قزوین ، ایران

چکیده

یکی از روشهایی که به کمک آن می توان مسائل ترکیب تولید را به راحتی حل نمود ، روش تئوری محدودیت می باشد . ولی این روش در برخی از مسائل و شرایط دارای نقایصی می باشد که محققین را بر آن داشته است که این تئوری را تغییر داده و تحت عنوان تئوری محدودیت های اصلاح شده ارائه دهند تا علاوه بر مزایای این تئوری ، معایب آن را نیز پوشش دهند. اما این تئوری برای شرایطی که تمام پارامترها قطعی می باشند ، مطرح شده است . ولی در دنیای واقعی تولید ، معمولا پارامترهایی نظیر ظرفیت ، سود و زمان پردازش غیرقطعی می باشند . از سوی دیگر تئوری مجموعه های فازی نیز مانند یک ابزار مناسب برای مدیریت تولید در زمانی که پویایی محیط تولید مانع تعیین دقیق تابع هدف ، محدودیت ها و سایر پارامترهای مدل می شود ، کاربرد دارد . لذا در این مقاله سعی گردیده است الگوریتمی برمبنای تئوری محدودیت های اصلاح شده و منطق فازی ارائه شود . نتایج نشان دهنده ی کارایی و انعطاف پذیری این الگوریتم می باشد.

کلیدواژه ها

تئوری محدودیت های اصلاح شده (RTOC)، ترکیب تولید ، زمان پردازش فازی ، ظرفیت فازی ، سود فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.