نقش کودهای بیولوژیک بر شاخص های کیفی و کمی ذرت دانه ای در اکوسیستم زراعی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دومین همایش ملی کشاورزی بوم شناختی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCEA02_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3575
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد ثانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهریار، دانشکده کشاورزی، شهر قدس

فائز رجب زاده

دانشگاه آزاد اسلامی دانشکده کشاورزی، واحد شهریار - شهر قدس

هومان لیاقتی

دانشگاه شهید بهشتی پژوهشکده علوم محیطی

فرشاد قوشچی

دانشگاه آزاد اسلامی دانشکده کشاورزی واحد ورامین - پیشوا

چکیده

به منظور بررسی اثرات تلقیح باکتری هـای ازتوبـاکترو آزوسـپیریلوم روی رشـد گیـاه ذرت آزمایـشی در مزرعـه تحقیقـاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهریار شهر قدس درسال زراعی 1385-86 در راستای نیل به اهداف کشاورزی ارگانیـک اجـرا گردید . رقم ذرت دانه ای مورد استفاده در این آزمایش KSC 447 بود . آزمایش مزرعه ای به صورت فاکتوریـل در قالـب طرح بلوک های کامل تصادفی در 4 تکرار اجرا گردید . تیمارهای مورد آزمایش عبـارت بودنـد از : – 1 کـود دامـی در دو سطح یکی با استفاده از کود دامی و دیگری بدون استفاده از کود دامی -2 باکتری جنس آزوسپیریلوم در دو سطح یکی بـا استفاده از آزوسپیریلوم و دیگری بدون استفاده از آزوسپیریلوم . -3 باکتری جنس ازتو باکتر در دو سطح یکی بـا اسـتفاده از ازتوباکتر و دیگری بدون استفاده از ازتوباکتر که در مجموع 8 تیمار و 32 واحد آزمایشی را تشکیل دادند . نتایج حاصـله از این آزمایش نشان دادکه بیش ترین عملکرد دانه مربوط به تیمار کـاربرد کـود دامـی همـراه بـا تلقـیح بـذر بـا ازتوبـاکتر و آزوسپیریلوم با میزان 13833/3 کیلوگرم در هکتار و کم ترین آن مربـوط بـه عـدم کـاربرد ایـن 3 فـاکتور بـه میـزان 10875 کیلوگرم در هکتار بود . هم چنین کاربرد هر 3 فاکت ور توأماً باعث افـزایش برخـی شـاخص هـای مورفولوژیـک ماننـد تعـداد ردیف دانه در بلال، عملکرد دانه، وزن هزاردانه، شاخص برداشت، تعداد دانـه در بـلال و تعـداد دانـه در ردیـف بـلال شـده است . بالاترین میزان درصد پروتئین مربوط به اثر متقابل کاربرد ازتوبـاکتر، آزوسـپیریلوم و کـود دامـی بـا میـزان % 9/34 و کم ترین میزان مربوط به عدم کاربرد این سه فاکتور با میزان % 7/84 بوده است . بررسی تأثیرات 3 گانه مشخص نمـوده کـه اثرات متقابل این باکتری ها دارای همبستگی مثبت بوده و موجب افزایش اکثر صفات مورد بررسی می باشد .

کلیدواژه ها

ذرت، ازتوباکتر، آزوسپیریلوم، ارگانیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.