بررسی اثر TiO2 بر خواص جرم های ریختنی آلومینا - اسپینل
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: فصلنامه بین المللی مهندسی صنایع و مدیریت تولید، دوره: 19، شماره: 5
- کد COI اختصاصی: JR_IJIE-19-5_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1162
نویسندگان
دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
دانشکده مهندسی مواد ، دانشگاه علم و صنعت ایران تهران
دانشکده مهندسی مواد ، دانشگاه علم و صنعت ایران تهران
دانشکده مهندسی مواد ، دانشگاه علم و صنعت ایران تهران
چکیده
در تحقیق حاضر اثر افزودن TiO2 بر خواص جرم های ریختنی آلومینا - اسپینل بحث و بررسی شده است. بهمین منظور سه ترکیب به منظور انجام آزمایشات و بررسی خواص در نظر گرفته شده که این ترکیبات شامل 6 درصد (SP-6T) TiO2و 9 درصد (SP-9T) TiO2 و ترکیبات بدون (SP) TiO2 می باشند . سپس از روش زینترینگ در حالت جامد در محدوده دمایی C ° 1600-1000 جهت پخت تمام ترکیبات بهره گرفته شد. نتایج حاصل نشان می دهد ، حضور TiO2 در این ترکیبات باعث بهبود فرآیند زینترینگ در دماهای بالا می شود. آنالیز فازی حاصل از این ترکیبات نیز آشکار می سازد که در اثر واکنش TiO2 با CaO در دماهای بالاتر از C ° 900 و تشکیل فاز CT ، فرآیند زینترینگ بهبود یافته و منجر به افزایش دانسیته و استحکام سرد این قطعات می شود. همین طور TiO2 با Al2O3 در دماهای بالاتر از 1400°C ، فاز ( AT (Al2O3-TiO2 را تشکیل می دهد که در اثر تشکیل این فاز (تیالیت ) نیز فرآیند زینترینگ بهبود می یابد. به طور کلی در این تحقیق ثابت شد که استفاده از TiO2 در ساخت جرم های ریختنی آلومینا - اسپینل باعث افزایش دانسیته می گردد. به طوری که این مقدار در دمای 1600°C به مقدار 3/68 gr/cm3 می رسد. هم چنین با افزایش TiO2 (تا 9 درصد) ، دانسیته ، استحکام فشاری سرد و در نهایت درصد تغییرات خطی پایدار (PLC) در دمای حدود 1600°C بهبود یافته ، ولی خواص گرم نمونه ها کاهش می یابد. به طوری که هرچه مقدار TiO2 بیشتر شود استحکام خمشی گرم و نیز دیرگدازی تحت بار ثابت این قطعات نیز کمتر می شود.کلیدواژه ها
جرمهای ریختنی ، دانه بندی ، جریان پذیری ، تیتانیا ، آلومینا ، اسپینلمقالات مرتبط جدید
- نهان کاوی صوتی براساس مدل psychoacoustic معکوس شنیداری انسان
- اهمیت و جایگاه هوش مصنوعی و لجستیک بحران در حملات بیوتروریستی
- بهینه سازی سبد سهام بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از الگوریتم ژنتیک
- بررسی چالش های امنیتی و راهکارهای آن در پایگاه داده های NoSQL و کلان داده ها
- طراحی مدل تخصیص هواپیماها به مسیر جهت حداکثر کردن سود مورد انتظار با در نظر گیری عدم قطعیت در تقاضا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.