بررسی موانع کارآفرینی زنان تحصیل کرده دانشگاهی ایران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی، دوره: 2، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_BPJ-2-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 711
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی ربیعی

دانشیار ، گروه ارتباطات و مدیریترسانه، دانشگاه پیام نور

زهرا نظریان

مربی، گروه مهندسی صنایع، دانشگاه پیام نور

چکیده

زمینه: در چند سال اخیر ورود زنان ایرانی به آموزشعالی ایران از رشدی چشمگیر برخوردار بوده است. در این شرایط ترغیب و ترویج کارآفرینی در بین زنان فارغالتحصیل دانشگاهی کشور به منظورایجاد کسب و کارهای مستقل میتواند نقش مهمی را در فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی جامعه ایفا نماید. هدف: این پژوهشبرای شناسایی مهمترین موانع زنان کارآفرین تحصیلکرده دانشگاهی در ایرانسامان یافته است. روش: این تحقیق، توسعهای و کاربردی و از لحاظ ماهیت، توصیفی و پیمایشی است. ابتدا به وسیله مصاحبه های اکتشافی با 20 تن از کارشناسان مهمترین موانع موجود مشخص و سپس پرسشنامه-ای شامل 36 پرسش لیکرتی طراحی شد. جمعیت آماری 30 نفر از زنان تحصیلکرده دارای فعالیت کارآفرینی و 80 نفر از اساتید دانشگاهی صاحب نظر در مسائل مدیریت و کارآفرینی است. برایتحلیل دادهها نیز از آزمون فریدمن استفاده شد. یافتهها: نتایج نشان میدهد که موانع فرهنگی و فردی مهمترین موانع پیش روی کارآفرینی زنان است و در این میان عواملی چون وجود تبعیضهای جنسیتی در محیط کار، ترس از شکست وتحریک پذیری بیشتر زنان نسبت به مردان، تلاقی امور شرکت با مسائل خانوادگی و ناهمخوانی انتظارهای نقشی، وجود قوانین دست وپاگیر اداری و بوروکراسی موجود و تأمین سرمایه اولیه ونقدینگی لازم از بالاترین اولویت و اهمیتبرخوردار هستند. نتیجه گیری: با توجه به رشد روز افزون زنان با تحصیلات عالی دانشگاهی باید به رفع چالشهای کارآفرینی این قشر توجه ویژه گردد.

کلیدواژه ها

کارآفرینی، زنان کارآفرین، موانع و چالشها، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.