بررسی تاثیر کودهای آلی غنی شده برصفات کمی و کیفی ارقام مختلف سویا (Glycin max (L.) Merr)

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دومین همایش ملی کشاورزی بوم شناختی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCEA02_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1530
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آلاله متقیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مجتمع آموزش عالی علوم کشاورزی و منابع طبیعی سار

همت ا... پیردشتی

استادیار مجتمع آموزش عالی علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، دانشگاه ما

محمدعلی بهمنیار

دانشیار مجتمع آموزش عالی علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، دانشگاه ماز

ارسطو عباسیان

مربی مجتمع آموزش عالی علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، دانشگاه مازند

چکیده

این تحقیق به صورت آزمایش اسپلیت پلات بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در سال 1385 در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری به منظور مطالعه صفات کمی و کیفی ارقام مختلف سویا در انواع و مقادیر مختلف کودهای آلی غنی شده انجام شد. کرت های اصلی عبارت بودند از هشت تیمار کودی شامل سطوح 20 و 40 تن در هکتار کمپوست زباله شهری، ورمی کمپوست و لجن فاضلاب غنی شده با 50 % کود شیمیایی مورد نیاز خاک، تیمار فقط کود شیمیایی و شاهد و کرت های فرعی نیز شامل سه رقم سویا (033، 032 و JK) بود. نتایج نشان داد که لجن فاضلاب 40 تن در هکتار غنی شده با کود شیمیایی بیش ترین عملکرد دانه را تولید کرده است. بین ارقام مختلف سویا تفاوت معنی داری از لحاظ صفات کمی و کیفی مشاهده شد، به طوری که بیش ترین عملکرد دانه، میزان نیتروژن، فسفر و پتاسیم برگ از رقم JK و لاین 033 به دست آمد. نتایج مقایسات میانگین نشان داد اثرات متقابل کود و رقم بر درصد منگنز، مس و آهن برگ سویا تأثیر معنی داری داشت به طوری که بیش ترین درصد منگنز و مس برگ در لاین 032 و به ترتیب در تیمارهای کودی لجن فاضلاب و کمپوست زباله 40 تن در هکتار غنی شده مشاهده شد. همچنین بالاترین میزان آهن برگ زمانی به دست آمد که مقدار کمپوست 40 تن در هکتار برای رقم JKمورد استفاده قرار گرفت. در میان صفات مورد مطالعه به غیر از مقدار منگنز برگ بقیه صفات با عملکرد دانه دارای همبستگی مثبت و معنی داری بودند.

کلیدواژه ها

سویا، عملکرد، عناصر، کمپوست، ورمی¬کمپوست، لجن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.