نگرشی بر آگروفارستری و نقش آن در توسعه کشاورزی بوم شناختی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دومین همایش ملی کشاورزی بوم شناختی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCEA02_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آتنا کبیر

دانشجوی دکترای آبخیزداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

یلدا همت زاده

کارشناس ارشد مرتع داری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

بشریت سال هاست به این حق یقت پی برده که درک صحیح کنش و واکنش درون اکوسیستم هایی کـه تـ أمین کننـده غـذا و پشتوانه انکار ناپذیر بقای انسان است ، جز با دیدی همه نگر و جامع نگر مبتنی بـر علـم اکولـوژی امکـان پـذیر نیـست . خطـر نابودی اکوسیستم ها و منابع طبیعی، آینده بشریت را با وضع مبهم و نا معلومی مواجه کرده اسـت و ایـن احتمـال وجـود دارد که تا نیم قرن آینده، قسمت اعظم گونه ها، زیستگاه هـا، اکوسیـستم هـا و بـه عبـارت دیگـر منـابع طبیعـی را از دسـت بـدهیم بنابراین با درک مدیریت صحیح منابع طبیعی که در اصل مبتنی بر درک صـحیح مفـاهیم اکولوژیـک اسـت ، اکولـوژی یـا بوم شناسی می تواند در تج زیه و تحلیل و علت یابی مشکلات زیست محیطی کمک قابل توجهی نموده و در یـافتن راه حـل مناسب با توجه به عملکرد اعضاء اکوسیستم ها راهگشا و گره گشا باشد . هدف از این تحقیـق بررسـی مفهـوم و نقـش مـوثر آگروفارستری به عنوان یک پل بین کشاورزی و حفاظت از منابع طبیعی می باشد و همچنین انواع آگروفارسـتری و مزایـای آن مورد بررسی قرار می گیرد تا در شرایط کنونی کشور که رشد جمعیت نیاز به کالا و مواد غذایی را در پی داشته است از یک سو و شرایط خاص اقلیمی کشور که باعث شده تا علی رغم وسـعت زیـاد آن ، بـسیاری از اراضـی قابـل کـ شت نباشـد، اندیشه متخصصان و مدیران مربوط را برای پاسخ به این رشدتقاضا، متوجه ش کل دیگری از افـزایش تولیـد یعنـی " افـزایش تولید در واحد سطح " نماییم .

کلیدواژه ها

آگروفارستری، بوم شناختی، توسعه، کشاورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.