بررسی سیر تحول مفهوم فضای سبز در باغ ایرانی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش ملی اندیشه ها و فناوری های نو در معماری
- کد COI اختصاصی: NTA01_486
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1875
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی جلفا
استادیار دانشکده معماری و هنر،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
دانشکده معماری و هنر،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
چکیده
هنر طراحی و معماری باغ ها در ادوار تاریخ کاملاً تحت تأثیر مسائل محیطی، اقتصادی و سیاسی قرار داشته، در طول تاریخ به اوج و اعتلایی رسیده وگاهاً کاملاً مورد بی توجهی و بی میلی قرار گرفته است. مقاله حاضر سعی دارد مفهوم فضای سبز وچگونگی به وجود آمدن آن مفهوم را در طول تاریخ را توضیح دهد و تحولات ایجاد شده و دلایل به وجود آمدن آن تحولات را شرح دهد .بر اساس یافته تحقیق نتیجه گیری می شود، بوستان های شهری امروز ما زاییده تحولاتی در عرصه زندگی اجتماعی و شیوه های باغ سازی است. با توجهبه ساختار اجتماعی، اقتصادی و شیوه متداول معماری و شهرسازی ایران در عصر قاجار و اوایل دوره پهلوی، نیاز به پارک به مفهوم امروزی آن احساس نشدهو احداث یا نام گذاری چنین فضاهایی بیشتر جنبه تقلیدی و تجدد گرایانه داشته است. پناه بردن در سایه خنک درختان و لذت بردن از هوای مطبوع، مهمتریندلیل ایجاد باغ های این خطه می باشد. گرچه اکثراً دلیلی خاص علت وجودی این نمونه ها هستند، ولی در بسیاری اوقات دلایل عدیده توأمان باعث ایجاد باغ های تاریخی ایران بوده اند. باغات هر عصری از دوره خود سخن می گویندو نشان دهنده روحیه حاکم بر حکومت ها و آینه زمان خویش هستندکلیدواژه ها
باغ ایرانی ، عناصر باغ ایرانی ، فضای سبز ، تاریخ باغ ایرانی ، تحول باغ ایرانیمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.