بررسی ضرورت طراحی مجموعه ی مأمن در مواقع بحران بابهره گیری ازتکنولوژی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی اندیشه ها و فناوری های نو در معماری
  • کد COI اختصاصی: NTA01_351
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 776
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهناز صفائی فر

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز،گروه هنر،دانشکده معماری، تبریز، ایران

فرزین حق پرست

استاد یاردانشکده معماری دانشگاه هنر اسلامی تبریز، دانشکده معماری و شهر سازی، تبریز، ایران

چکیده

پدیده هایی مثل سیل،زلزله، خشکسالی، هجوم آفات طبیعی و ... پدیده های مستمر و دائمی کشور ایران هستند و نه حوادث نادر . در طول تاریخ همیشه درایران بدلیل شکل خاص فلات ایران ، خشکسالی وسیل اتفاق افتاده است وبدلیل قرارگیری در کمربند زلزله ی آلپ، هیمالیا، زلزله بطور ادواری نقاط گوناگون ایران رالرزانده وتلفات جانی ومالی بسیار ببارآورده است. اینها پدیده های دائمی کشور ایران بوده و هستند. زمین زیر پای ما کره گداخته ای است که تابع فعل انفعالات درونی خود می لرزد ، فوران می کند و فاجعه ببار می آورد، زلزله یک پدیده طبیعی است که وقوع آن اجتناب ناپذیر است اما جلوگیری از خطرات احتمالی آن امکان پذیر می باشد، مشروط برا ینکه بدانیم در کجا زندگی می کنیم و آنچه را که می سازیم ، چگونه می سازیم . و طراحی چه فضاهایی جهت آرامش روحی وامنیت جانی ساکنین پس از حادثه تارسیدن به شرایط عادی لازم وضروری است شاید بندرت بتوان هنری یافت که به اندازه معماری با زندگی مردم پیوند داشته باشد ، هنر معماری از بارزترین جلوه های فرهنگ هر قوم و هر دوره تاریخی و نمایشگر فضای زیست آدمی است وبهترین و کارآمد ترین تکنیک جهت انتقال فرهنگ غنی خودی ونمایشگر دیدگاههای مردم می باشد. یک معمار درخلق اثر معماری درحین پرورش ایده و اندیشه ی خود به بررسی ایده اولیه طرح می پردازد ونحوه ی اجرای آن ایده را با استفاده از تکنولوژیهای موجود موردتحلیل قرارمی دهد وبعضا تکنیک جدید جهت اجرای ایده طراحی تعریف می کند چرا که معماری زاینده و همراه تکنولوژی است. در این نوشتار سعیشده است بابیان اندیشه وایده ی طراحی فضا های امن مورد نیاز انسان امروز با توجه به موقعیت جغرافیایی وعوامل طبیعی پرداخته وچگونگی بهره گیری ازتکنولوژیهای جدید در اجرا ی این طرحهارا بیان نماید. ابتدا ضرورت ساخت این فضاها وچگونگی هدایت واستفاده بهینه ازآنها در شرایط عادی وشرایط اضطراری واستفاده از فناوری های نودرساخت مجموعه که دراثر زلزله آسیب ناپذیر باشد مورد بررسی قرارمی گیرد وسپس بابهره گیری از تکنولوژی برترروز در جهت تامین بهینه انرژی در مجموعه ی موردنظر باحداقل میزان آسیب به طبیعت ارائه می گردد

کلیدواژه ها

طراحی، بحران، تکنولوژی، مأمن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.