جایگزینی کامپوزیتهای FRP با فولاد در سازههای بتن آرمه

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی اندیشه ها و فناوری های نو در معماری
  • کد COI اختصاصی: NTA01_168
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 624
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیداسماعیل حسینی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی جلفا، دانشکده معماری و هنر، جلفا، ایران.

چکیده

سالهاست که در صنعت ساختمان ، از میلگردهای فولادی ، برای تسلیح اعضای سازه های بتنی استفاده می شود . به طور کلی فولاد، کاربری مناسب از خود نشان داده اما در شرایط محیطی مهاجم ، به سبب خوردگی فولاد، زوال سازه سریع و مصیبت وار است . در سالهای اخیر ، استفاده از مصالح جایگزین فولاد ، برای بتن تحت شرایط محیطی مهاجم ، افزایش یافته است .البته استفاده از کامپوزیتها از دهه 1432 آغاز شد و مثل بسیاری از فنون و تکنولوژی های دیگر ابتدا کاربرد نظامی داشته و بیشتر در صنایع هوا و فضا استفاده میشده است .به گونه ای که پس از جنگ جهانی دوم کاربرد پلیمرها و کامپوزیت های پلیمری در صنایع موشک سازی در اروپای غربی و امریکا به میزان هشتاد درصد افزایش یافت.ولی وزن کم و استحکام بالای آن باعث شد به سرعت در سایر زمینه ها هم کاربرد پیدا کند که از جمله صنعت ساختمان سازی ،صنعت خودرو سازی، ساخت اسکله ها و شناور ها. در صنعت ساختمان سازی با اینکه نخستین کاربرد سازه ای کامپوزیت ها در دهه 52 میلادی در چندین سازه د ر انگلستان و امریکا انجام شد.ولی تا دهه 12 میلادی چندان توجهی به اینمصالح نمی شد در اواسط سال 1412 میلادی دکتر مایرز در سوئس چسباندن کامپوز یت ها در مورد تیرهای بتونی و عرشه پل ها مورد آزمایش قرار داد کهبسیار موفقیت آمیز بود. به طور کلی بهره گیری از آرماتورهای FRP ، راه مناسبی در حل این معضل شناخته شده است . زیرا مصالح FRP در محیط های اسیدی ، پایایی و دوام خوبی از خود نشان می دهد .همچنین این مواد با داشتن امتیازاتی همچون جلوگیری از پدیده خوردگی و خزش ،مدول الاستیسیته قابل قبول ،وزن مخصوص کم ،عایق بودن در برابر امواج مغناطیسیتی و چسبندگی خوب با بتن باعث شده است که استفاده از این مواد در صنعت ساختمان روند چشمگیری داشته باشد

کلیدواژه ها

کامپوزیت ؛ FRP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.