بکارگیری شاخص SPI جهت ارزیابی خشکسالی هواشناسی در توده بیستون پرآو

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ISFPNU01_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 828
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رحمتی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آبخیزداری دانشگاه تربیت مدرس

حمید رضا مرادی

حاجی کریمی

چکیده

مطالعه وضعیت خشکسالی در نواحی مختلف در تدوین طرح های مقابله با خشکسالی و مدیریت خطر آن از اهمیت زیادی برخوردار است. بارندگی یکی از مهمترین متغیرهایی است که از آن در تعریف خشکسالی استفاده می شود. برای انجام تحقیق حاضر که در استان کرمانشاه در محدوده توده بیستون - پرآو انجام شده است از داده های بارندگی ماهانه ایستگاه های کرمانشاه، بیستون و جلوگیر در دوره آماری 30 ساله با هدف بررسی خشکسالی هواشناسی استفاده شد. در این پژوهش جهت ارزیابی خشکسالی هواشناسی از شاخص SPI به علت دقت بالا و سادگی در بکارگیری، استفاده شد. همچنین شاخص SPI در مقیاس های 12 ماهه ، 18 ماهه و یک ساله برای هر یک از ایستگاه های مورد مطالعه با استفاده از نرم افزارDIP محاسبه شد. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد که روند خشکسالی در همه ایستگاه های مورد مطالعه تقریباً یکسان و از یک روند کلی تبعیت می کند. براساس نتایج فاصله زمانی بین دو خشکسالی متوالی تقریباً 5 تا 7 سال می باشد به عبارتی هر 5 تا 7 سال یکبار در منطقه مورد مطالعه خشکسالی رخ داده است .

کلیدواژه ها

خشکسالی هواشناسی، SPI، نرم افزارDIP، بیستون، پرآو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.