حل عددی جریان های کاویتاسیونی غیرلزج برای سیالات تبریدی به روش حجم محدود تفاضل مرکزی در شبکه بی سازمان دوبعدی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی کاربرد CFD در صنایع شیمیایی و نفت
  • کد COI اختصاصی: NCFDACCI05_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 811
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاظم هجران فر

دانشگاه صنعتی شریف- دانشکده مهندسی هوافضا

اسلام عزت نشان

دانشگاه صنعتی شریف- دانشکده مهندسی هوافضا

امیرحمزه فرج الهی

دانشگاه صنعتی شریف- دانشکده مهندسی هوافضا

چکیده

در تحقیق حاضر، شبیه سازی عددی جریان های کاویتاسیونی غیرلزج برای سیالات تبریدی توسط الگوریتم حجم محدود تفاضل مرکزی روی شبکه های بی سازمان دوبعدی صورت گرفته است. الگوریتم به کار رفته معادلات اویلر چندفازی همگن به شیوه تسخیر مرز است. اثرات ترمودینامیکی و دمایی روی دینامیک جریان کاویتاسیون سیالات تبریدی به شدت تأثیر گذار بوده و برای در نظر گرفتن این اثرات، می بایست حل معادله انرژی همراه با سایر معادلات حاکم بر جریان سیال مد نظر قرار گرفته و خواص فیزیکی سیال با مقادیر واقعی و تابعی از درجه حرارت محاسبه شوند. روش انتقال جرم جهت تحلیل جریان کاویتاسیونی سیالات تبریدی استفاده شده است. جهت درنظر گرفتن تغییرات شدید چگالی در مرز کاویتی، از عبارات میرایی عددی به همراه حسگرهای مناسب چگالی و فشار استفاده شده است. به منظور کاهش سختی سیستم معادلات و افزایش کارآیی روش حل جریان های کاویتاسیونی، استراتژی پیش شرطی اعمال شده -است. شبیه سازی عددی جریان کاویتاسیونی غیرلزج برای نیتروژن مایع روی هیدروفویل دوبعدی NACA0015 و هندسه تقارن محوری با دماغه نیمکروی در شرایط مختلف جریان انجام شده و نتایج حاضر با نتایج تجربی و عددی معتبر مقایسه و ارزیابی شده است. نتایج برای سیال هم دما (آب) نیز به-دست آمده و با نتایج حاصل برای نیتروژن مایع مقایسه شده است بررسی نشان می دهد فرآیند حل حاضر از دقت و عملکرد خوبی جهت تحلیل جریان های کاویتاسیونی غیرلزج برای سیالات تبریدی برخوردار بوده و به دلیل استفاده از شبکه های بی سازمان در حل گر حاضر، تحلیل جریان حول هندسه های دوبعدی و تقارن محوری دلخواه امکان پذیر است.

کلیدواژه ها

جریان کاویتاسیونی، سیالات تبریدی، شبکه های بی سازمان، معادلات اویلر چندفازی، روش تسخیر مرز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.