بررسی تجربی اثر جهت باد بر دبی القایی یک بادگیر دوطرفه

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی گرمایش، سرمایش و تهویه مطبوع
  • کد COI اختصاصی: HVAC05_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1084
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد افشین

کارشناس ارشد، دانشکده مکانیک –دانشگاه صنعتی اصفهان

احمد سوهانکار

دانشیار، دانشکده مکانیک-دانشگاه صنعتی اصفهان

مجتبی دهقان منشادی

استادیار، مجتمع دانشگاهی مکانیک و هوا و فضا -دانشگاه صنعتی مالک اشتر

محمد کاظمی اسفه

کارشناس ارشد، دانشکده فنی-گروه مکانیک -دانشگاه یزد

چکیده

تهویه طبیعی یکی از روش های کاهش آلودگی محیط زیست و کاهش هزینه انرژی میباشد. یکی از رایجترین روشها برای ایجاد تهویه طبیعی در داخل ساختمانها، استفاده از بادگیر میباشد. بادگیرها جریان هوا در ارتفاع بالا، که آلودگی کمتر و سرعت بیشتر دارد را به داخل فضای مسکونی زیر بادگیر هدایت میکنند. عملکرد بادگیرها به شدت وابسته به جهت وزش باد میباشد. در تحقیق حاضر تلاش شده است که با استفاده از تونل باد و محاسبه ضریب فشار در یک بادگیر دوطرفه عملکرد این نوع بادگیر ارزیابی شود. در محاسبات تهویه مطبوع میدان فشار خارجی ایجاد شده توسط باد یک عامل مهم و تاثیرگذار بر عملکرد آن میباشد، به همین دلیل در این تحقیق با محاسبه ضریب فشار در وجه های داخلی و سقف بادگیر دوطرفه میدان فشار در دهانه ورودی بادگیر را محاسبه کرده و سپس با چرخاندن بادگیر در زاویه های مختلف، عملکرد این نوع بادگیر با تغییر زاویه جریان ورودی بررسی میشود. برای اولین بار در این تحقیق زاویه گذار (زاویه ای که در آن جریانی از بادگیر به داخل ساختمان القا نمی شود) در بادگیر دوطرفه تعیین شده است. بررسی های انجام شده نشان داد که عملکرد بادگیر با افزایش زاویه جریان باد کاهش م ییابد و این کاهش تا رسیدن به زاویه گذار ادامه دارد، از زاویه گذار به بعد با افزایش زاویه باد عملکرد افزایش می یابد تا در زاویه 90 درجه حداکثر می شود. نتایج این تحقیق نشان داد که گذار در زاویه حدود 42 درجه رخ می دهد.

کلیدواژه ها

تهویه طبیعی، بادگیر دوطرفه، ضریب فشار، تونل باد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.