رقابت پایدار در ایران با بررسی بازاریابی سبز (بررسی نقاط قوت و ضعف بازاریابی سبز)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی و آنلاین اقتصاد سبز
  • کد COI اختصاصی: GETOROUD01_143
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهریار مرزبان

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

غلامرضا ذکاوت فطرت

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

چکیده

جهان در حال پی بردن به اهمیت بیشتر محیط زیست و احترام به آن است . تقریباً این مفهوم واضح است که منابع آب و هوا و طبیعت همیشه در اختیار نخواهد بود و نمی توان این منابع را مانند گذشته مصرف نمود. رشد نامحدود و مصرف عنان گسیخته دیگر نه عقلایی و نه قابل دوام است، انسان ها باید از منظر نوینی به جهان بنگرند و رویکردی اتخاذ کنند که علاوه بر بقای خود ادامه حیات طبیعت و بقای زیست کره را نیز تضمین کنند. شاید کسی تصور نمی کرد که روزی بازاریابی علاوه بر سودآوری و فروش، نگران سلامت مصرف کننده نیز باشد. اما پویایی و رقابت شدید و افزایش نگرانی نسبت به محیط زیست و همچنین مقررات دولتی و افزایش آگاهی مصرف کنندگان، شرکتها را بر آن داشت که در سلامت جسمانی و روانی و پاکیزگی محیط مصرف کنندگان نیز تأمل کنند. به هر حال به مرور زمان مفاهیمی نظیر بازاریابی سبز، بازاریابی محیطی و اجتماعی برای عمل به مسئولیت اجتماعی بنگاهها وارد ادبیات بازاریابی شد. در این نوشتار سعی بر این است که ابتدا مسئولیت اجتماعی توصیف شده و رابطه آن با مدیریت سبز و بازاریابی سبز بیان شود.سپس با رویکردی دقیق تر به محیط زیست، بازاریابی سبز و دلایل سبز بودن و سطوح بازاریابی سبز و سیر تکاملی آن که شامل سه عصر بازاریابی سبز اکولوژیک، عصر محیطی و عصر پایدار است مورد مطالعه قرار گرفته و ویژگیهای هر عصر ذکر گردیده است. در انتها برای پیاده سازی رویکرد بازاریابی سبز در کشور ایران اقدامات و استراتژی های لازم ارائه شده است.

کلیدواژه ها

بازازیابی سبز ، رقابت پایدار ، سطوح بازاریابی سبز ، مسئولیت اجتماعی ، محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.