ارزیابی تراکم زباله در گردشگاه ها و اثر آن بر حضور گردشگران(مطالعه موردی: گردشگاه های حاشیه رودخانه کرج)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی دانشجویی علوم جنگل
- کد COI اختصاصی: STUFOREST02_183
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 853
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد محیط زیست
دانشیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران
دانشیار، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران
دانش آموخته کارشناسی ارشد محیط زیست
چکیده
وجود زباله حاصل از فعالیت های گردشگری مسئله بسیار مهمی است که اگر به صورت بهداشتی مدیریت نگردد می تواند اثرات مخربی بر محیط زیست ساحلی داشته باشد. با افزایش گردشگران ، مقدار مواد زائد و زباله نیز افزایش می یابد و این مواد زائد می توانند پلاستیک، شیشه، قوطی و ظروف یک بار مصرف باشند که در سواحل انباشته شده و به دلیل دفع نامناسب آنها موجب هجوم حشرات ، بوی نامطبوع، آلودگی آب و از بین رفتن پوشش های درختی، مناظر و زیباسس های طبیعی می شود. در این مقاله به منظور ارزیابی تراکم پسماند در هفت گردشگاه حاشیه رودخانه کرج، میزان پسماند در سطح زمین و حاشیه و سطح آب رودخانه در این گردشگاه ها با استفاده از قطعه های نمونه برداری 16 متر مربعی مورد ارزیابی قرار گرفت و همزمان با آن با استفاده از پرسشنامه های از قبل تدوین یافته نظر گردشگران نسبت به وجود پسماند در گردشگاه مورد سنجش قرار گرفت. به منظور بررسی و مقایسه میزان زباله در هفت گردشگاه مورد مطالعه و همچنین مقایسه نظر افراد نسبت به این عامل در همان گردشگاه ها از آزمون کروسکال والیس استفاده شد. نتایج نشان داد میزان پسماند سطح گردشگاه و حاشیه و سطح آب در گردشگاه های مورد مطالعه دارای تفاوت معنی داری در سطح 1% می باشند. همچنین نظر گردشگران نیز نسبت به موارد ذکر شده در گردشگاه ها دارای تفاوت معنی دار در سطح 1% بود.میزان پسماند در سطح زمین، حاشیه آب و سطح آب گردشگاه های توسعه نیافته که مدیریتی در آنها صورت نمی گرفت بیشتر از گردشگاه های توسعه یافته و تحت مدیریت بود و رضایت گردشگران را از نظر پاکیزگی محیط تامین نمی کرد. بنابراین وجود پسماند در گردشگاه های مورد مطالعه از عوامل تاثیرگذار بر کیفیت تجربه گردشگر در فعالیت های تفرجی است که با مدیریت صحیح گردشگاه این عامل منفی تحت کنترل درآمده و موجب تامین رضایت افراد شده و تجربه مطلوبی را برای آنها به دنبال خواهد داشت.کلیدواژه ها
تراکم زباله، گردشگاه، رودخانه کرج و تجربه گردشگرمقالات مرتبط جدید
- تعیین مقدار بهینه مواد آلی اضافه به خاک از نظر موثر بودن در تراکم خاک
- تاثیر کود دامی و تردد تایر تراکتور بر تراکم خاک رسی با اندازه گیری جرم مخصوص
- ارزیابی ظرفیت برد منابع آب در تالابهای شهری با هدف مدیریت بهینه منابع آب
- ارائه مدل مدیریت ریسک برای استخرهای آبگرم معدنی براساس شاخص سلامت ، ایمنی و محیط زیست
- ارزیابی اثر تغییر کاربری اراضی از جنگل به کشاورزی بر برخی ویژگی فیزیکی و شیمیایی خاک در اراضی جنگلی فندوقلو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.