ارزیابی رابطه تنوع زیستی گونه های گیاهی با طبقات مختلف ارتفاعی در اکوسیستم های جنگلی زاگرس میانی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی دانشجویی علوم جنگل
  • کد COI اختصاصی: STUFOREST02_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 955
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا ویس کرمی

کارشناس ارشد جنگلداری، دانشگاه لرستان، دانشکده کشاورزی

بابک پیله ور

استادیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، دانشکده کشاورزی

چکیده

به منظور مطالعه تنوع گونه ای گیاهان علفی در رابطه با ارتفاع از سطح دریا در اکوسیستم های جنگلی زاگرس میانی، منطقه ای به وسعت 2920 هکتار از این جنگل ها در 35 کیلومتری شهرستان خرم آباد انتخاب شد. سپس تعداد 40 قطعه نمونه به ابعاد 4 متر مربع به روش تصادفی طبقه بندی شده مستقر گردید. نتایج نشان داد که تاثیر ارتفاع از سطح دریا بر تنوع و غنا پوشش علفی معنی دار است. بیشترین مقدار شاخص یکنواختی اسمیت و ویلسون در بالاترین طبقه ارتفاعی می باشد. مقادیر شاخص های تنوع سیمپسون، شانون-وینر و N1 در طبقه ارتفاعی 2266-2135 بالاترین مقدار را دارد. در این تحقیق بیشترین مقدار غنا در طبقات ارتفاعی میانه (2004-1873) است که دلیل آن را به مساعد بودن شرایط از نظر درجه حرارت در این طبقه ارتفاعی می توان نسبت داد.

کلیدواژه ها

تنوع زیستی، زاگرس، غنای گونه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.