بررسی آزمایشگاهی تأثیر نانوسیال Fe2O3 بر روی انتقال حرارت در لوله های حرارتی نوسانی (OHP)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: بیست و دومین کنفرانس سالانه بین المللی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ISME22_675
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1230
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مالک خالوئی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک - تبدیل انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

سعید آذربراممان

کارشناس ارشد مهندسی مکانیک - تبدیل انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

پیمان چهکندی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک - تبدیل انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

حمیدرضا گشایشی

استادیار و عضو هیات علمی گروه مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

چکیده

تلاشهای زیاد محققان در سالهای گذشته جهت افزایش انتقال حرارت به ابداع روشهای مختلف در این راستا منجر شده است. افزایش راندمان و بهبود عملکرد دستگاه های حرارتی از یکسو سبب صرفه جویی در انرژی شده و از طرف دیگر میتواند کوچک شدن ابعاد دستگاه ها و در نتیجه کاهش هزینه مواد و ساخت دستگاه را به دنبال داشته باشد. گروهی جدید از سیالات که قادر به انتقال حرارت می باشند، نانوسیال نامیده می شوند. نانوسیالات به وسیله پخش و منتشر کردن ذرات در اندازه های نانومتری در سیالات متداول منتقلکننده حرارت، به منظور افزایش هدایت حرارتی و بهبود عملکرد انتقال حرارت، ساخته می شوند. در پژوهش حاضر به منظور بررسی دمایی، اقدام به ساخت یک لوله حرارتی بسته مسی شد و سپس اثر حرارتی سیال پایه، فروفلوید بررسی گردید. سیستم طراحی شده یک لوله حرارتی از نوع ترموسیفونی با مدار بسته است که از سه قسمت اواپراتور، بخش آدیاباتیک و کندانسور تشکیل شده است. از نانوسیال فروفلوید در این پژوهش استفاده شده است. پارامترهایی نظیر تغییرات دمای بخشهای مختلف دستگاه، تأثیر نسبت پرشدندستگاه، مقاومت حرارتی پس از استفاده از نانو سیال مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند، تا تأثیر نانو سیالات بر انتقال حرارت بررسی شود. نتایج به دست آمده در پژوهش حاضر حاکی از آن است که استفاده از نانوسیال با کاهش مقاومت گرمایی همراه بوده و تأثیر بهسزایی در بهبود راندمان حرارتی سیستم مورد آزمایش داشته است.

کلیدواژه ها

لوله حراتی نوسانی یا ضربه ای، انتقال حرارت، مقاومت گرمایی، نانوسیال Fe2O3

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.