مسیریابی ربات های سری صفحه ای دو و سه بازویی با استفاده از بهینه سازی محدب و افق کاهنده

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: بیست و دومین کنفرانس سالانه بین المللی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ISME22_526
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 825
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رویا صباغ نوین

تهران، دانشگاه تهران، دانشکده علوم و فنون نوین، آزمایشگاه تعامل انسان و ربات،

مهدی طالع ماسوله

تهران، دانشگاه تهران، دانشکده علوم و فنون نوین، آزمایشگاه تعامل انسان و ربات،

امیرحسین کریمی

تهران، دانشگاه تهران، دانشکده علوم و فنون نوین، آزمایشگاه تعامل انسان و ربات،

چکیده

در این مقاله مسئله مسیریابی ربات های سری صفحه ای ، از یک نقطه به نقطه دیگر، در حضور موانع بررسی شده است. الگوریتم ارائه شده ترکیبی از بهینه سازی محدب، برنامه ریزی گسسته و استفاده از مفهوم افق کاهنده می باشد. این الگوریتم مزایای بسیاری از جمله عدم به دام افتادن در نقاط بهینه محلی و سرعت محاسباتی بالا دارد. برای این مسئله دو نوع تابع هدف مختلف معرفی شده اند که عبارتند از 1- کوتاهترین مسیر، 2- کمترین زمان. همچنین علاوه بر قیود سینماتیکی و دینامیکی ربات، موانع نیز به صورت قید وارد مسئله گشته اند. از آنجا که بعضی از قیود محدب نیستند، راهکاری برای تخفیف قیود در راستای محدب نمودن آنها ارائه گردیده است. در روش معرفی شده توانایی در نظر گرفتن هر دو گونه از موانع ثابت یا متحرک وجود دارد ، حال آنکه در شبیه سازی ارائه شده در این مقاله، صرفا موانع ثابت در نظر گرفته شده اند . در نهایت این الگوریتم بر روی دو ربات سری صفحه ای دوبازویی و سه بازویی (افزونه) در حضور موانع ثابت اجرا شده و نتایج به دست آمده، نشان می دهند که استفاده از این روش در مقایسه با روش های موجود منجر به پاسخ های بهتر و سریعتری می گردد که مسیر را برای کاربردهای زمان واقع هموار می سازد.

کلیدواژه ها

مسیریابی، ربات سری صفحه ای، بهینه سازی محدب، افق کاهنده، برنامه ریزی گسسته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.