مکان یابی بهینه SVC در شبکه های توزیع انرژی الکتریکی با استفاده از الگوریتم ژنتیک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی انرژی های نو وپاک
  • کد COI اختصاصی: CCE02_260
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1274
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی زمان زمانی

دانشجوی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی پردیس علوم و تحقیقات کهگیلویه و بویراحمد

محمود زاده باقری

عضو هیئت علمی گروه مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج

امین حاجی زاده

عضو هیئت علمی گروه مهندسی برق دانشگاه صنعتی شهرود

چکیده

مکان یابی جبرانسازهای استاتیکی توان راکتیو و جبران سازهای شنت به منظور بهبود وضعیت ولتاژ، یکی از سوالات و مسائل اساسی در صنعت برق می باشد. امروزه سیستم های انرژی الکتریکی از نظر اندازه، تکنولوژی و قیمت به بزرگترین سیستم های ساخت دست بشر تبدیل شده اند. لذا بهره برداری اقتصادی و بهینه انها توجه بسیاری را به خود معطوف کرده است. توسعه تجهیزات و افزایش بارگذاری شبکه به دلایل اقتصادی باعث ایجاد وضعیت شکننده جدیدی در سیستم های قدرت گردید به طوری که در دهه های اخیر برخی مشکلات و مسائل جدی برای پایداری سیستم قدرت ناشی از ناپایداری ولتاژ در سطح جهان بروز کرده است. یکی از اجزای تاثیرگذار جبرانسازهای توان راکتیو بلاخص خازن های شنت می باشند که در مسئله ناپایداری استاتیکی ولتاژ بسیار تاثیرگذار بوده و جایابی آنها از حساسیت ویژه ای برخوردار است. آنچه تاکنون در مسئله طراحی بهینه منابع راکتیو مورد توجه بوده است عمدتاً پروفیل ولتاژ و تلفات سیستم می باشد. لذا اخیرا در برخی از مقالات، جایابی بهینه این منابع با هدف بهبود پایداری ولتاژ نیز مطرح گردیده است. در این مقاله از الگوریتم ژنتیک به منظور بهبود پایداری ولتاژ استفاده شده است و نتایج شبیه سازی نشان دهنده کارایی روش استفاده شده در این مقاله می باشد.

کلیدواژه ها

جبران سازی توان راکتیو، Static VAR compensator، بهینه سازی، الگوریتم ژنتیک، ادوات FACTS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.