تولید انرژی با استفاده از انرژیی خورشیدی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی انرژی های نو وپاک
  • کد COI اختصاصی: CCE02_195
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 598
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هوشنگ ملک نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، کانون مهندسی بهداشت محیط دانشگاه عاوم پزشکی شیرار

فاطمه جمشیدی

دانشجوی کارشناسی مهندسی بهداشت محیط، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، سیراز ایران

زهرا الهامیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

نرگس شمس الدینی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

چکیده

ضرورت های زیست محیطی و محدودیت منابع سنگواره ای لزوم تغییر سیستم فعلی انرژی و جایگزینی سوخت های سنگواره ای را افزایش می دهد. امروزه برخی از انواع انرژی های نو مانند انرژی خورشیدی حتی بدون در نظر گرفتن هزینه زیست محیطی سوخت های سنگواره ای ، قابل رقابت با آن منابع هستند و به صورت تجاری عرضه می گردند. این انرژی سبب توسعه پایدار شده و سازگاری قابل توجهی با محیط زیست دارد. امروزه انرژی خورشیدی به عنوان یکی از مهمترین منابع انرژی پاک، رایگان و بدون اثرات مخرب زیست محیطی معرفی می شود و در موارد بسیاری از جمله تولید گرما، برق و شیرین سازی آب های شور، از ان استفاده می شود. دسترسی به این انرژی آسان و مقدار آن نیز نامحدود است. به همین دلیل به کارگیری انرژی تابشی خورشید به عنوان سرآمد انرژی های موجود در اختیار بشر قرار گرفته است. انرژی خورشیدی به نام انرژی سبز برای آیندگان نامگذاری گردیده است. زیرا استفاده از آن محیط زیست را آلوده نمی کند. سامانه های فتوولتاییک از کاربردهای اساسی و رایج انرژی خورشیدی می باشند که در ان امکان تبدیل مستقیم انرژی خورشیدی به انرژی الکتریکی وجود دارد و مزایایی از قبیل عدم ایجاد الودگی، قابلیت اطمینان بالا، عمر طولانی و امکان بکارگیری در قدرت های کوچک را دارد. از این رو دهه های آنده می تواند سال های تلاش مشترک جامعه انسانی برای تداوم بقاء انسان بر روی کره زمین باشد و با توجه به محدودیت منابع سنگواره ای، جامعه جهانی چاره ای جز رو آوردن به انرژی های نو و تجدیدپذیر از جمله انرژی خورشیدی نخواهد داشت. بنابراین شناسایی مناطق مستعد که دارایی طولانی ترین ساعات تابش آفتاب و کمترین درجه ابرناکی را دارا می باشند، جهت استفاده از انرژی بی پایام خورشید ضروری است.

کلیدواژه ها

انرژی خورشیدی، انرژی تجدیدپذیر، محیط زیست، پمپ های خورشیدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.