بررسی و بکارگیری انرژی های نو و پاک در اقلیم سرد ارومیه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی انرژی های نو وپاک
  • کد COI اختصاصی: CCE02_133
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 527
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا حسینی

دانش آموخته کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آذربایجان شرقی، گروه معماری، تبریز، ایران

چکیده

مسکن در زندگی انسان در هر دوره ای به دلیل عوامل گوناگون از جمله رویارویی با سرما، گرما، عوامل محیطی و بیرونی و امنیت نقش مهمی ایفا می کند. همواره تلاش انسان بنا بر این بوده که مسکن مناسبی را برای خود طراحی کند تا آسایش انسان را فراهم سازد. در طراحی معماری ساختمان های امروزی آن چه که مهم و مطرح می باشد این است که طراحی ها کاملا بر اساس اقلیم مناسب مناطق بوده و برای تامین انرژی های موردنیاز نهایت صرفه جویی در نظر گرفته شود زیرا در تامین نیازها علاوه بر استفاده بهینه و صرفه جویی توجه به تامین نیازهای دیگر افراد جامعه اعم از قشر محروم و کم درآمد نیز ضروری است. به دلیل اهمیت و افزایش ساختمان سازی در جامعه و نیز افزایش متقاضیان مصرف انرژی و هزینه های گزاف و از طرفی کمبود منابع انرژی از جمله سوخت های فسیلی، چگونگی تامین انرژی و نحوه مصرف آن بیش از پیش اهمیت می یابد که به این دلیل در چگونگی کاربرد آن باید بسیار دقت کرد. نتیجه آن ارائه راهکارهای اقلیمی مناسب برای طراحی مسکن به خصوص در شهر ارومیه با رعایت آسایش ساکنین و صرفه جویی در مصرف انرژی می باشد. در جوامع در حال توسعه که با مسائل رو به رشد جمعیت و افزایش متقاضی به مصرف انرژی های گوناگون مواجه می باشند باید از یک سری تدابیر اندیشمندانه و اصول مربوط به انرژی جهت تامین نیازهای جامعه و مقابله با کمبود و تهدد بقای منابع طبیعی بهره مند شد. در این تحقیق با مشاهدات میدانی و کتابخانه ای به روش توصیفی و تحلیلی، برخی انرژی های نوین بسیار موثر بررسی شده و برا رسیدن به یک معماری پایدار ایده آل در مناطق با اقلیم سرد، ذر اختیار طراحان و سازندگان قرار می گیرد تا بدین صورت معماری پایداری در شهرها به اجرا درآید.

کلیدواژه ها

مسکن، آسایش، صرفه جویی، انرژی های نوین، اقلیم سرد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.