چالش های فراروی دو زبانگی در آموزش و یادگیری زبان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش زبان مادری،مجال ها و چالش ها
  • کد COI اختصاصی: VCV01_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 855
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور ریاحی چلوانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر

پریسا کامرانیان مارنانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر

چکیده

شناخت پدیده ی دو زبانگی و اثرات مثبت و منفی آن بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان می تواند دو » کمک مؤثری در رفع تنگناهای احتمالی ناشی از این پدیده باشد.این مقاله سعی دارد که زوایای مختلفرا مورد بحث قرار دهد .از جمله عوامل عمده و اصلی دو زبانگی می توان به عوامل فردی ، عوامل « زبانگی آموزشی ،عوامل اجتماعی فرهنگی وسن یادگیری دوزبانگی اشاره کرد. در واقع نباید نقش معلم و والدین را درشکل گیری و عدم شکل گیری دو زبانگی از نظر دور داشت.. بسیاری از مردم درک کاملی از دوزبانگی ندارند.همچنین بسیاری از والدین،معلمان و متخصصان علوم کودک نیز اطلاعات کافی دربارهء این پدیده ندارد وبا دید منفی به آن می نگرند.وجود نگرانی نسبت به این پدیده،بیش تر در جوامعی به چشم می خورد که اغلب بزرگسالان و به پیروی از آن کودکان جامعه،تنها با یک زبان آشنا می شوند.بنابراین،به دلیل آن که یادگیری بیشاز یک زبان در چنین جوامعی برای همه محسوس نیست،درک آن نیز دشوار می نماید . طبق دیدگاه برخی زبان شناسان،نقش والدین در زبان آموزی کودک بسیار حائز اهمیت است.در این مقاله سعی شده است تا تاثیرات دو زبانگی را در اموزش زبان و یادگیری بررسی کنیم. و نقاط ضعف و قوت دوزبانگی در امر آموزش و تاثیرات آن بر یادگیری را مورد مطالعه قرار دهیم؛ و در نهایت برای حل مشکل پیشنهاداتی ارائه گردیده است

کلیدواژه ها

دوزبانگی،تک زبانه، دوزبانگی طبیعی ،سن یادگیری دو زبانگی ،اموزش ویادگیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.