بررسی اثر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی بذور در گیاه سیاه تاغ Haloxylon aphyllum

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تنش شوری در گیاهان و راهکارهای توسعه کشاورزی در شرایط شور
  • کد COI اختصاصی: SPDSA01_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1114
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وجیهه خوشرواول

گروه مرتع و آبخیزداری، دانشگاه بیرجند

محمد ساغری

گروه مرتع و آبخیزداری، دانشگاه بیرجند

مجید جامی الاحمدی

گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه بیرجند

حامد فروغی فر

گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه بیرجند

چکیده

شوری یکی از مشکلات در حال افزایش جهان است که سطح وسیعی از اراضی کشور ما را نیز در بر میگیرد. جوانه زنی بذریکی از مراحل حساس در استقرار گیاهچه و تعیین موفقیت آمیز رشد و نمو گیاه در مراحل بعدی حیات آن میباشد. این مطالعه جهت بررسی شاخصهای جوانه زنی بذر گیاه سیاه تاغHaloxylon aphyllumدر سال 1931 در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاه بیرجند در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار )سطوح شوری صفر، 3,10,20,50 میلی موس برسانتیمتر کلرید سدیم( و در 4 تکرار انجام گردید. نتایج حاصله نشان داد افزایش غلظت نمک باعث کاهش معنیدار )در سطح %0 ( سرعت جوانه زنی بذور گیاه سیاه تاغ شده و روند کاهشی را در شاخص درصد جوانه زنی نیز نشان میدهد. شاخص درصد جوانه زنی در شوری 01 میلیموس بر سانتیمتر کاهش معنیداری را نشان داد.

کلیدواژه ها

تنش شوری، جوانه زنی بذر/Haloxylon aphyllum

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.