ارزشهای دارویی درختان بلوط بومی و محصولات غیرچوبی آنها

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی محیط زیست و تولیدات گیاهی
  • کد COI اختصاصی: NCEPP01_390
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 735
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی پورهاشمی

بخش تحقیقات جنگل، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، تهران، ایران

پریسا پناهی

بخش تحقیقات گیاهشناسی، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، تهران، ایران

چکیده

جنس بلوط (Quercus) با دارابودن گونههای متنوع، مهمترین جنس تیره راش Fagaceae در جنگلهای ایران میباشد و گونههای مختلف آن سطحی بیشتر از 6 میلیون هکتار را در جنگلهای زاگرس، ارسباران و هیرکانی پوشش دادهاند. برگ، پوست و میوه درختان بلوط دارای ارزشهای دارویی فراوانی است که بیشتر بخاطر وجود تانن در این اندامهاست. علاوهبراین بلوطهای بومی دارای محصولات غیرچوبی دیگری مانند انواع گالها و مانها هستند که بر ارزش دارویی این درختان میافزاید. برخی از گالها مانند گال مازوج که بر روی گونه مازودار (Q. infectoria) تولید میشود، بهدلیل دارابودن تانن فراوان از ارزش اقتصادی قابل توجهی نیز برخوردارند. همچنین گزو که از مهمترین مانهای بلوطهای بومی بوده و روی گونه مازودار تشکیل میشود، علاوهبر ارزش خوراکی، بهعنوان یک محصول دارویی در درمان برخی بیماریها مفید است. در این مقاله سعی دارویی آنها مورد بحث قرار گیرد.

کلیدواژه ها

بلوط، خواص دارویی، میوه بلوط، گال، مان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.