تاثیر تنش کم آبی بر عملکرد و راندمان مصرف آب ارزن دم روباهی Setaria italica
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: همایش ملی محیط زیست و تولیدات گیاهی
- کد COI اختصاصی: NCEPP01_266
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 831
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
چکیده
به منظور مطالعه اثرات سه رژیم آبیاری بر عملکرد, اجزای عملکرد و راندمان مصرف آب ارزن دم روباهی( Setaria italica) در شرایط آب و هوایی مشهد, آزمایشی گلدانی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 3 تکرار در سال 91-1390 در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد انجام شد. تیمارهای آبیاری شامل 3 سطح آبیاری کامل, 80% نیاز آبی و 60% درصد نیاز آبیاری بودند. نتایج حاصله نشان داد که اثر آبیاری بر عملکرد دانه, وزن هزار دانه, تعداد دانه در بوته, شاخص برداشت و راندمان مصرف آب معنی دار بود, به طوری که کاهش میزان آبیاری تا حد اعمال تنش شدید (تإمین 60% نیاز آبی) و تنش متوسط (تأمین 80% نیاز ابی), میزان عملکرد دانه را به ترتیب 51 و 33 تیمار آبیاری مطلوب و کمترین آن متعلق به تیمار 60 % نیاز آبی بود. همچنین در بررسی همبستگی صفات مشخص شد که راندمان مصرف آب به جز شاخص برداشت با تمامی صفات همبستگی معنی داری دادرصد نسبت به تیمار بدون تنش کاهش داد. همچنین نتایج نشان داد که بیشترین کارآیی مصرف آب متعلق به تیمار آبیاری مطلوب و کمترین آن متعلق به تیمار 60% نیاز آبی بود. همچنین در بررسی همبستگی صفات مشخص شد که راندمان مصرف آب به جز شاخص برداشت با تمامی صفات همبستگی معنی داری داشت.کلیدواژه ها
اجزای عملکرد، شاخص برداشت، نیاز آبیمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.