بررسی اثرات بازدارنده عصاره گیاه خردل وحشی (Sinapis arvensis L.) بر جوانه زنی بذور خرفه (Portulaca oleracea L.)
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: همایش ملی محیط زیست و تولیدات گیاهی
- کد COI اختصاصی: NCEPP01_252
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 722
نویسندگان
دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شاهد
چکیده
بررسی خصوصیات دگرآسیبی گیاهان، یکی از راهکارهای اکولوژیکی و بیولوژیکی است که میتواند منجر به کشف علفکشهای زیستی و بازدارندههای رشد شود؛ دگرآسیبی در واقع نتیجه اثرات بازدارنده مواد آللوشیمیایی بر فرآیندها فیزیولوژیکی گیاهان یا میکروارگانیسمهای دریافت کننده این مواد میباشد. خردل وحشی (Sinapis arvensis L.) نیز از جمله علفهای هرز مزارع کلزا میباشد که به منظور مطالعه اثر دگرآسیبی عصاره الکلی آن بر ویژگیهای جوانه زنی بذور گیاه خرفه ،(Portulaca oleracea L.) آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه تکنولوژی بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهد تهران در سال 1388 انجام گرفت. تیمار آزمایش شامل عصاره الکلی گیاه خردل بود که در دو غلظت صفر (آب مقطر) و 50 درصد بکار برده شد. نتایج این آزمایش نشان داد که عصاره گیاه خردل تاثیر منفی و معنی داری بر جوانه زنی بذور خرفه داشت. به طوری که باعث بازدارندگی شدید جوانه زنی بذور شده و هیچ بذری تحت تیمار عصاره خردل جوانه نزد. باید توجه داشت که با کمبود آب یا اکسیژن، فعالیت آنزیمها کاهش و سایر فعالیتهای متابولیکی با مشکل مواجه خواهد شد. بنابراین در غلظت بالاتر عصاره، رطوبت قابل دسترس بذر کاهش یافته و سبب اختلال در فعل و انفعالات متابولیکی قبل از فرایند جوانه زنی شده و همانند بذور کشت شده در شرایط تنش، جوانه زنی کاهش یافته استکلیدواژه ها
دگرآسیبی، جوانهزنی، خرفه، خردلمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.