تعیین محدوده گسله کوه سفید درتونل چشمه لنگان با استفاده از روش TSP

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس تونل ایران
  • کد COI اختصاصی: ITC06_28
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2608
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی مسیبی

سرپرست نظارت تونل چشمه لنگان، مهندسین مشاور زایندآب- اصفهان

کوروش شهریار

دانشیار بخش مهندسی معدن، دانشگاه شهید باهنر کرمان

رضا تاکی

دانشجوی کارشناسی ارشد استخراج معدن، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

تونل انتقال آب چشمه لنگان بطول 13760 متر به منظور انتقال آب از سرشاخه های رودخانه دز به زاینده رود در منطقه فریدون شهر اصفهان اجرا می شود. عملیات حفاری از دو سمت ورودی و خروجی تونل، توسط دو دستگاه ماشین حفر تونل (TBM) در حال پیشروی است. سازندهای محدوده باقیمانده تونل شامل آهکهای مارنی در قسمت ورودی و آهکهای توده ای آبدار در جبهه خروجی می باشد. مرز تغییر لایه بعنوان زون گسله کوه سفید نامیده می شود که احتمال برخورد به آب و ناپایداری سنگ وجود دارد و برای ماشین حفر تونل (TBM) که از سمت ورودی تونل با شیب منفی در حال پیشروی است، مخاطره انگیز می باشد. با توجه به پیچیدگی زمین شناسی زون مرکزی، محدودة کوه سفید و عمق زیاد سنگ روبارة تونل که در بعضی قسمتها به حدود 1100 مــتر می رســـد، امکان تعیین مرز تغییر لایه با استفاده از زمین شناسـی سطحی نمی باشـد، لذا برای اطمینان از چگونگی شـرایط موجـود از روش (TSP (Tunnel Seismic Prediction یا پیشگویی لرزه ای تونل استفاده شد. در این مقاله ضمن معرفی طرح انتقال آب چشمه لنگان، روش انجام آزمایش TSP و نتایج حاصل از آن در تونل چشمه لنگان تشریح می شود

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.