ارزیابی ونقدپروژه طرح بهسازی ونوسازی میدان امام ارومیه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAU01_2763
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 870
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احد نژادابراهیمی

استادیاردانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اسلامی تبریز

مهسا ولیزاده

دانشجوی کارشناسی ارشدطراحی شهری دانشگاه هنر اسلامی تبریز

چکیده

مطالعه و احیای مراکز تاریخی شهرهاو به عبارتی به سازی بافت های تاریخی - فرهنگی،امروزه امری محتوم است؛ که معلول برداشت های متفاوت لااقل در سه قرن اخیر در خصوص بینش، فرهنگ، سنت، هنر و معماری و در یک کلام شیوه ز ندگی می باشد. لیکن همواره ضرورت حفظ، احترام و باز آفرینی ارزش ها دراین گونه بافت ها مورد توجه معماران، برنامه ریزان و طراحان شهری بوده و توسعه دربا فت های تاریخی بارویکرد حفظ ارزش های کالبدی -فضائی مدنظر قرارگرفته است. نوسازی و به سازی ا مری است مداوم که درنهایت می بایست به سیستمی خود جوش تبدیل شودکه نیاز به طراحی برنامه های هدفمند کوتاه مدت،میان مدت وبلندمدت و شناخت دقیق بافت قدیمی وکل سیستم شهر و نظام منطقهای دارد. مقاله حاضر پس از بررسی و شناخت سایت و ارزش های موجود در آن و براساس مشکلات هویتی ، نشانه شناختی، سامانی کالبدی و تاثیرات بر رفتار و منش و سلامت جسمی و روحی انسان، به بررسی و نقد پروژه طرح بهسازی و نوسازی میدان امام ارومیه در جهت ارائه ضوابط مداخله با حفظ ارزش های موجود پرداخته است تا پاسخگویی این سوالات باشد: آیا طرح های بهسازی و نوسازی میدان امام ارومیه در جهت بازنمایی ارزش های شهری بوده ا ست؟ و آ یا طرح های مذکور ارزش های تاریخی ( بازار تاریخی و م سجد جامع)، فرهنگی(مسجد اعظم) و اقتصادی (را سته های تجاری و بازار) موجود را مد نظر قرار داده اند ؟ این تحقیق از نوع تحقیق های کاربردی است که به روش توصیفی-تحلیلی پژوهش شده است و داده های مورد نیاز پژوهش از طریق مطالعات میدانی و کتابخانه ای بدست آمده است. در نهایت مشخص گردید علیرغم وجود ارزش های مختلف در محدوده مورد مطالعه، طرح های اجرا شده در جهت بازنمایی ارزش های موجود نبوده است و برای ایجاد طرح های باهویت برای فردای ارومیه باید در طراحی های صورت گرفته ارزش های شهری مورد توجه قرار گیرند

کلیدواژه ها

بافت تاریخی ارومیه ، میدان امام خمینی ، طرح بهسازی ، ارزش شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.