کاربردنماهای دوپوسته فن آوری نودرجهت تحقق اهداف معماری پایدار

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAU01_2689
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 688
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه بیجاری پور

کارشناس ارشدمعماری

میلاد ترکجزی

کارشناسی ارشدمعماری

معصومه سادات مداح

کارشناسی ارشدمعماری

سحر قربان فرخانی

کارشناسی ارشدمعماری ومدرس گروه معماری دانشگاه غیرانتفاعی اترک قوچان

چکیده

پس از بحران انرژی در دهه ٧٠ میلادی ایده تحول اساسی در ساختار نمای بیرون ساختمان مطرح شد . فلسفه پیدایش این ایده، دستیابی به بهترین سطح آرامش دمایی در شرایط گوناگون آب و هوایی توام با بالاترین میزان بهره مندی از نور طبیعی از یک طرف و مصرف بهینه انرژی از طرف دیگر بود . استفاده از شیشه های با عملکرد ویژه در برابر نور و انرژی خورشیدو نماهای دو پوسته حاصل این ایده می باشد. نماهای دو پوسته یکی از تدابیری است که می توان به کمک آن گرما، سرما، نور، باد و همچنین سر و صدای بیرون را تنظیم نمود و رفاه ساکنین را بدون اتلاف انرژی فراهم کرد. متاسفانه تجربه عملکردی در این زمینه بسیار کم است .همین موضوع سبب می شود که کارفرمایان قادر به قبول این ایده نباشند. اولین و مهمترین دلیل آن این است که کارفرمایان بایستی هزینه اضافه چندین لایه شدن نما را متقبل شده و در زمینه امتیازهای این نوع از ساختارها در هر مورد خاص متقاعد شوند. مقایسه میزان سرمایه گذاری و میزان سود، نشان می دهد که ترکیب هم زمان دولایه از نما همراه با به کارگیری سیستم تهویه کمکی، بهتر و اقتصادی تر از وجود تنها یک لایه نمای شیشه ای همراه با سیستم تهویه مطبوع مجهز است و در نهایت نقش آنها در صرفه جویی انرژی در راستای دستیابی به یک معماری پایدار اثبات می گردد. در این مقاله، نماهای دو پوسته از جنبه های گوناگونی بررسی شده است : اصول اولیه و کارکرد آنها، انواع نماهای دو پوسته، کارایی و سودمندی این نماها به لحاظ اقتصادی

کلیدواژه ها

انرژی خورشیدی ، تهویه طبیعی ، کاهش مصرف انرژی ، معماری پایدار ، نماهای دوپوسته

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.