بررسی تاثیرسازگاری کاربریهای همجوارشهری درکاهش اثرات زلزله درمحیطهای شهری،نمونه موردی شهرمرند

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAU01_2454
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 664
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل قنبری

استادیارگروه پژوهشهای جغرافیایی دانشگاه تبریز

علی زلفی

کارشناس ارشدجغرافیا وبرنامه ریزی شهری دانشگاه زنجان

محمدجواد نوروزی

دانشجوی کارشناسی ارشدجغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه زنجان

شهرام اباذرلو

فوق لیسانس جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه زنجان

چکیده

امروزه مدیریت بحرا نهای به وجود آمده، قبل از وقوع بلایایی طبیعی نظیر زلزله در مناطق شهری یکی از ضرورت های نظام برنامه ریزی شهری میباشد. کاهش زیان های ناشی از زلزله عمدتاً بر حول محور روش های ساخت و ساز ساختمان ها تأکید دارد و روش های شهرسازی کمتر مورد توجه قرار می گیرد. قابل ذکر است که یکی از مباحث شهرسازی و برنامه ریزی شهری که می تواند در کاهش اثرات زلزله مؤثر بیفتد سازگار بودن کاربری های شهری نسبت به هم دیگر می باشد. در این پژوهش با توجه به نحوه ی همجواری کاربری های شهری نسبت به یکدیگر و با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی AHP به ارزیابی سازگاری کاربری های شهری شهر مرند پرداخته شده است. در این پژوهش ابتدا کل کاربری های شهری مرند در ١٠ کاربری، طبقه بندی شده است و سازگاری هر کاربری نسبت به سایر کاربری ها مورد بررسی قرار گرفته است. سپس با استفاده از مدل AHP به تلفیق لایه های کاربری مبادرت شد و در نهایت نقشه ی سازگاری و ناسازگاری کاربری های شهری مرند بدست آمد. نتایج تحقیق نشان می دهد که 88/37 هکتار از کاربری های شهری شهر مرند نسبت به همدیگر، در برابر زلزله با هم ناسازگار و 26/802 هکتار از کاربری هایی شهری نسبت به هم کاملاً سازگار میباشد

کلیدواژه ها

سازگاری کاربری ها ، اثرات زلزله ، مدل ahp ، مرند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.