ارتقاءکیفیت زندگی شهری باتاکیدبررویکردTOD نمونه موردی: خیابان امام شهراردبیل

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAU01_2360
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 787
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم صادقزاده

دانشجوی کارشناسی ارشدبرنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی قزوین

محمدرضا پورمحمدی

دکتری برنامه ریزی شهری دانشیار دانشگاه تبریز

چکیده

آمار جهانی گویای این واقعیت است که روند رو به گسترشی از جمعیت در نواحی شهری بویژه کشورهای در حال توسعه در دهه های اخیر در حال جریان است.لذا توجه با ارتقاء کیفیت شهری یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار در برنامه ریزی شهری می باشد.یکی از عواملی که می تواند در ارتقاء کیفیت شهری موثر واقع شود توسعه شهر بر مبنای حمل ونقل عمومی می باشد. که برای کارایی بهینه وابسته به ساختار فضایی شهر،تمرکز در مرکز شهر و توسعه محیط های اطراف ایستگاه هستند. متاسفانه تا به حال تحقیقات اندکی در مورد اصلاحات ضروری در مکانهای شهری به جهت سازگاری آنها با حمل ونقل عمومی بویژه در اطراف ایستگاههای اتوبوس صورت گرفته است.هدف پژوهش حاضر ارتقا کیفیت زندگی شهری با رویکرد توسعه حمل ونقل محور در خیابان امام خمینی اردبیل که محور اصلی شهر اردبیل می باشد. بدین منظور پس از مطالعه و بررسی نظریات، رویکردها و تجربات جهانی ، به تدوین شاخص های مشترک تاثیر گذار بر کیفیت زندگی شهری و توسعه حمل ونقل محور پرداخته شد تا با بهره گیری از آنها میزان رضایتمندی ساکنین را سنجید.پس از مشخص شدن شاخصها و زیر شاخص ها و تدوین پرسشنامه و اطلاعات بدست آمده از برداشت میدانی مورد تحلیل قرار گرفت و در نهایت پس از انجام تحلیل های آماری،میزان همبستگی شاخص های توسعه حمل ونقل محور بر رضایتمندی وکیفیت زندگی (متغیر وابسته) مشخص واولویت بندی گردید.نتایج نشان داد که بین شاخص های تعریف شده در توسعه حمل ونقل محور وارتقا کیفیت زندگی شهری رابطه ای مثبت و خطی وجود دارددر نهایت با توجه به اولویت بندی شاخص ها راهبردها و سیاستهای پیشتهادی جهت پیاده سازی توسعه حمل ونقل محور در محدوده مطالعاتی ارائه گردید

کلیدواژه ها

کیفیت زندگی ، توسعه حمل و نقل محور ، برنامه ریزی شهری ، ایستگاه های حمل و نقل عمومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.