امنیت درفضاهای شهری مبتنی برالگوی طراحی انسان محور

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAU01_2162
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 902
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سروه سراجی اقدم

دانشجوی کارشناسی ارشدبرنامه ریزی منطقه ای دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین گروه شهرسازی قزوین ایران

روناک اردلانی

دانشجوی کارشناسی ارشدبرنامه ریزی منطقه ای دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزدگروه شهرسازی یزد ایران

فرهاد علیزاده افشار

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزگروه عمران تبریز ایران

چکیده

نیاز به امنیت همواره از بنیادی ترین نیازهای بشر و مسئله وقوع جرم از مهم ترین مسائل جامعه بشری به شمار آمده است.جدای از اثرات اجتماعی و فرهنگی ناشی از برنام هریزی و طراحی محیط های امن شهری بر الگوهای رفتار شهروندی و بهبود کیفیت محیطی نواحی سکونتی، تبیین ویژگی و اثرات مرتبط بر نقش کالبدی شهر بر کاهش جرایم شهری و یا کاستن از وقوع جرم، موضوع مستقل و با اهمیتی است که در قالب تئوری های نوین شهرسازی در آن به نقش کالبدی شهر ( برنامه ریزی و طراحی شهری) انسان محور در کاهش پیشگیری از جرایم شهری اشاره می شود.این امر از آن جهت دارای اهمیت است که امروزه در فرایندهای خلق فضاهای شهری کمتر به پتانسیل های بالقوه مناطق شهر و ساختمان ها در کاهش یا جلوگیری از جرائم توجه می شود. رویکرد ارایه راهکاری برای ارتقای امنیت شهری و فضایی با الزامات عمومی همچون کاربری مختلط و غیر زماندار (24 ساعته)؛ طراحی فضایی قابل دفاع؛ پیاده مدار بودن با دو رکن سرزندگی و تنوع و با رعایت اصول محرمیت و .... زمینه لازم جهت افزایش امنیت شهری و کالبدی را به صورت عام در بافت شهری فراهم می آورد . برهمین پایه در این نوشتار سعی شده پس ازمرور بر متون نظری و تجربیات مرتبط شاخص های کیفیت و امنیت محیط استخراج شد و با استفاده از روش تحلیل عاملی و کاربردی و جمع آوری اطلاعات وضع موجود به استخراج چند عامل کلی گردیده است که شامل حس تعلق به محله و روابط اجتماعی،کیفیت محیط (در قالب کاربری مختلط و سازگار)؛ دسترسی بصری و دسترسی کالبدی می باشد

کلیدواژه ها

امنیت ، فضای شهری ، طراحی انسان محور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.