نمادپردازی ایوان در معماری ایران پس ازاسلام
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
- کد COI اختصاصی: ICCAU01_1408
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1229
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری اسلامی دانشگاه هنر اسلامی تبریز، تبریز،
استادیار دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران،
چکیده
ایوان در معماری ایران عنصری شاخص و دعوتکننده به حساب میآید وهمواره از پیش از اسلام تا کنون به عنوان عنصری مهم و هویتبخش در بناهای مختلف این سرزمین ایفای نقش کردهاست. در ایران بعداز اسلام با تغییر شکل ایوانهای تخت دورهی هخامنشی به ایوانهای قوسدار، به نظر میرسد که به تدریج مفاهیم عمیق و پیچیدهای در قالب نحوهی جایگیری این عنصر در فضا، ارتباط آن با سایر عناصرفضا و همچنین اشکال و نقوش زمینه، در آن گنجانده شده است. با توجه به مطالب فوق این سؤال مطرح می گردد که این مفاهیم چه مضامینی را در بر دارند؟ و اینکه در کاربری های مختلف به چهترتیب و با چه ویژگی هایی قابل دسته بندی هستند؟ این مقاله از نوع نظری بنیادی بوده و روش تحقیق تحلیلی توصیفی میباشد و در - - آن با بررسی مفاهیم ایوان از دو دیدگاه تاریخی و مفهومی و دستهبندی این مفاهیم در کاربری های مختلف در دوران پس از اسلام از طریق مطالعات کتابخانه ای، و جستار آنها در آیات قرآن کریم، این نتیجه حاصل شد که ایوان با توجه به کاربری های مختلف بهمنظور نشان دادن عظمت و تسلط بر مردم یا طبیعت و یا به عنوان نمادی از انسان کامل به کار رفته است.کلیدواژه ها
ایوان، سلسله مراتب، تسلط بر مردم، توسل، اریکهمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.