مقایسه اثرات سخت کننده ها بررفتارچرخه ای دیواربرشی فولادی بازشودار

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAU01_1092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 523
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر ملک پور

دانشجوی کارشناسی ارشدعمران سازه واحد علوم و تحقیقات آذربایجان غربی

محمدرضا شیدایی

استادیارگروه عمران دانشکده فنی دانشگاه ارومیه

حسین شوکتی

دانشیار گروه عمران دانشکده فنیدانشگاه ارومیه

چکیده

دیوارهای برشی فولادی برای مقابله با نیروهای جانبی زلزله و باد، به و یژه در ساختمانهای بلند مرتبه در سه دهه اخیر مطرح و مورد توجه قرار گرفته است. در این تحقیق رفتار دو دیوار برشی فولادی باز شودار با موقعیت باز شو مختلف و سخت کننده های آئین نامه ای مورد مقایسه و مطالعه قرار گرفته است. پیش بینی رفتار مدلهای مورد نظر بر اساس تحلیل استاتیکی غیر خطی بار افزون شامل غیر خطی مصالح و هندسی و نیز بارگذاری شبه استاتیکی بر اساس آئین نامه ATC-24 انجام شده است. شکل بازشو به صورت مربع با نسبت 10 و 20 درصد مساحت ورق پرکننده و در موقعیت های مرکز پانل، چسبیده به تیر بالا، چسبیده به ستون و گوشه پانل در نظر گرفته شده است. همچنین تاثیر سخت کننده های آئین نامه ای بصورت افقی و قائم در اطراف بازشو مورد بررسی قرار گرفته است. طراحی اولیه اعضاء مرزی و ضخامت ورق پر کننده بر اساس AISC- 341 تعیین شده است. برای مدل سازی نمو نه ها از مدل سه ب عدی در نرم ا فزار ال مان م حدود ABAQUS استفاده شده است.در این مدلسازی اتصال تیر به ستون و همچنین اتصال ورق فولادی به قاب بصورت گیردار در نظر گرفته شده است. بررسی نتایج نشان دهنده تاثیر مطلوب سخت کننده های آئین نامه ای بر پارامترهای سختی اولیه، مقاومت نهایی و میزان جذب انرژی دیوارهای برشی فولادی دارای باز شو می باشد. هر چند تاثیر سخت کننده در افزایش سختی اولیه نمونه ها ناچیز است ولی با نصب سخت کننده در نمونه ها، مقاومت نهایی سیستم به حالت بدون بازشو نزدیک می شود بیشترین تاثیر سخت کننده های آئین نامه ای در افزایش میزان جذب انرژی پانل است که در نسبت های بازشو کوچک با نصب سخت کننده به نتایج بهتر از حالت بدون بازشو منجر می گردد

کلیدواژه ها

دیواربرشی فولادی ، بازشو ، سخت کننده ، جذب انرژی ، بارنهایی ، دیاگرام بارتغییر مکان جانبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.