بررسی لرزه ای پایه پل منوریل با درنظر گرفتن اندرکنش خاک و سازه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAU01_1052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 825
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدنیما فلاح حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشدمهندسی خطوط راه اهن دانشگاه علم و صنعت ایران

شروان عطایی

استادیاردانشکده مهندسی راه اهن دانشگاه علم و صنعت ایران

مرتضی اسماعیلی

استادیاردانشکده مهندسی راه اهن دانشگاه علم وصنعت ایران

چکیده

شناخت رفتار سازهها به ویژه پلها در زلزله منجر به طراحی مناسب و کاهش هزینه سازهها با توجه به عملکرد مورد نیاز آنها می شود. وجود خاک باعث تغییر رفتار سازه در ناحیه ی الاستیک و غیرالاستیک می گردد و جهت بررسی واقع گرایانه می بایست، اثرات اندرکنش خاک و سازه بر عملکرد لرزهای سازهها را مد نظر قرار داد. بدین منظور یک پل منوریل، با درنظر گرفتن اثر خاک به صورت فنرغیرخطی مدلسازی شده و تحلیل لرزهای به شیوه استاتیکی غیرخطی (پوشاور) انجام گردیده است. همچنین اثر پارامترهای طول دهانه، درصد آرماتور پایه پل، سیستم عرشه، چسبندگی و زاویه اصطکاک داخلی در تحلیل لرزهای بررسی شده است. نتایج نشان میدهد، ضریب ایمنی در سطح عملکرد ایمنی جانی تحت زلزله زاویه دار با 50 درصدکاهش آرماتور پایه پل تا 30 درصد کاهش، با افزایش 50 درصدی طول دهانه تا 20 درصد کاهش، تغییر سیستم عرشه از حالت دهانه پیوسته به قابی شکل تا 40 درصد افزایش و دهانه پیوسته به دهانه ساده تا 15 درصد کاهش و با کاهش 50 درصدی چسبندگی ضریب ایمنی در سطح عملکرد ایمنی جانی 20 درصد کاهش و با کاهش 50 درصدی زاویه اصطکاک داخلی خاک ضریب ایمنی در سطح عملکرد ایمنی جانی 30 درصد کاهش می یابد

کلیدواژه ها

پل منوریل ، تحلیل لرزه ای ، اندرکنش خاک - سازه ، فنرهای غیرخطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.