کاربرد روش های تکاملی در بهینهسازی چندهدفه شبکههای توزیع آب

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی عمران، معماری و توسعه پایدار شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCAU01_0289
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 626
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا عباس زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش سازههای هیدرولیکی دانشگاه شهید باهنر کرمان

مسعودرضا حسامی کرمانی

استادیار بخش مهندسی عمران دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

در مسائل مربوط به شبکههای توزیع آب به دلیل پیچیدگی و گستردگی فضای تصمیم، عدم بهینگی طراحیها بسیارمحتمل است، لذا به دلیل این پیچیدگیهای محاسباتی و فنی مهندسی، بهینهسازی طرح این شبکهها با استفاده ازالگوریتمهای فراکاوشی و روشهای تکاملی مشتق شده از طبیعت، در چند دههی اخیر به صورت مسئلهای کاملاً تحقیقاتی مطرح بوده است. مسائل مدیریتی سیستمهای توزیع آب، توابع مقایسه ای مانند حداقل کردن هزینههایطراحی و بهرهبرداری، ماکزیمم کردن اطمینانپذیری، مینیمم کردن انحراف از اهداف کیفی، فشار و غیره را شامل می شود. در اینگونه مسائل حداقل نمودن هزینههای طراحی و بهرهبرداری شبکه همواره به عنوان اصلیترین هدف مطرحبوده است، هرچند در بسیاری از مسائل عملی اغلب انتظار میرود که چندین شاخص مختلف به طور همزمان به مقدار بهینه دست یابند. پژوهش حاضر علاوه بر بررسی توابع هدف مختلفی که در اکثر مقالات معتبر در زمینهی بهینهسازی شبکههای توزیع آب مطرح شدهاند، به بررسی تأثیر استفاده از الگوریتمهای فراکاوشی در طرح شبکههای آبرسانیمی پردازد و شبکهای معیار را بدون اعمال الگوریتمهای بهینهسازی و با استفاده از یک کد MATLAB و روش هاردی کراس تحلیل و طراحی نموده و نتایج آن را برای تابع هدف هزینه با نتایج دو الگوریتم GA و TS مورد مقایسه قرار می دهد. نتایج حاصل لزوم استفاده از الگوریتمهای تکاملی را به منظور بهینه نمودن طرح و حداقل کردن هزینهها نشان میدهد.

کلیدواژه ها

الگوریتمهای فراکاوشی، بهینهسازی چندهدفه، توابع هدف، شبکه توزیع آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.