مقایسه روش های مختلف تبخیر و تعرق پتانسیل در دشت اردبیل

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA02_279
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1194
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جوانشیر عزیزی مبصر

استادیار دانشکده فناوری کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

یکی از عوامل مهمی که در برنامه های آبیاری و مدیریت اب باید محاسبه گردد تبخیر و تعرق پتانسیل است. برای این منظور روشهای ختلفی وجود دارد که معمولاً با استفاده از پاراترهای هواشناسی برآورد می گردند. برای به دست آوردن تبخیر و تعرق پتانسیل روش های بسیاری وجود که در این تحقیق، با توجه به داده های موجود از دو روش تجربی هارگریوز و بلانی کریدل استفاده شده است نتایج تحقیق نشان داد ه روش های اولیه اندازه گیری تبخیر و تعرق پتانسیل مانند بلانی کریدل دقیق نبوده و نواقص زیادی دارند و ه م چنین در مقایسه با روش پمن مانتیث، روش هارگریوز از روش بلانی کریدل دقیق تر می باشد لذا در مقایسه با روش پنمن - مانتیث اولویت روش های دیگر به ترتیب هارگریوز، میانگین مدل های هارگریوز و بلانی کریدل و بلانی کریدل می باشدند.

کلیدواژه ها

تبخیر و تعرق، هارگریوز، بلانی کریدل، پنمن - مانتیث

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.