شبیه سازی ایده آل صاعقه درون ابر تندری
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس دینامیک شاره ها (سیالات)
- کد COI اختصاصی: CFD15_034
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 803
نویسندگان
استادیار موسسه ژئوفیزیکی دانشگاه تهران
دانش آموخته دکتری هواشناسی
استاد موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران
چکیده
یکی از پدیده های جوی صاعقه است. برخورد گویچه های برف با ذرات یخ (یا برف) در جریانهای بالا روی قائم و در حضور آب مایع ابر اشباع موجب تفکیک بارهای الکتریکی در ابرها و ایجاد صاعقه می شود. در این تحقیق میدان الکتریکی حاصل از برخورد گویچه برف و بلور یخ با کاربست روابط پارامتری سندرز و همکاران و با استفاده از یک گمانه زنی ایده آل شبیه سازی شد. برای بررسی رویداد صاعقه پارامترهای نسبت اختلاط گویچه برف و یخ میدان الکتریکی حاصل از برخورد گویچه برف و بلور یخ شبیه سازی شد. تحلیل نتایج نشان داد که با حضور همزمان گویچه های برف و بلور یخ در درون ابر و برخورد بین این ذرات میدان الکتریکی درون ابر بوجود می آید. به محض اینکه شدت میدان الکتریکی (مثبت یا منفی) از حد آستانه تعریف شده بیشتر شود، صاعقه اتفاق می افتد. در این مورد مطالعاتی رخدادهای صاعقه در بین زمان های 34 تا 51 دقیقه بعد از زمان آغازگری رخ داده است. با گذشت زمان و کاهش نسبت های اختلاط گویچه های برف و بلورهای یخ میدان الکتریکی دروین ابر در ارتفاع های بالا تضعیف می شود.کلیدواژه ها
صاعقه درون ابر، گویچه برف، بلور یخ، شدت میدان الکتریکی درون ابرمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.