بازرسی فراصوتی اتصالات چسبی با استفاده از تکنیک غوطه وری حباب ساز

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی آکوستیک و ارتعاشات
  • کد COI اختصاصی: ISAV03_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 766
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهران سپهری خامنه

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی دانشکده مهندسی مکانیک

فرهنگ هنروری

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکده مکانیک

چکیده

در این مقاله سیستمی برای بازرسی فراصوتی اتصالات چسبی به روش حبابساز ) Bubbler ( طراحی و ساخته شده است. در این سیستم از آب به عنوان ماده واسط جهت انتقال امواج فراصوتی به داخل قطعه استفاده میشود. آب به طور پیوسته به داخل بدنه آب پخشکن ) Weeper Body ( پمپ میشود تا حوضچه ستونی تعبیهشده میان پروب و سطح مورد بازرسی همواره پر باشد. ستون آب و حوضچهای که با آن در تماس است، جفتکنندگی ثابت و یکنواختی برای امواج صوتی ارسالی به قطعه و بازگشتی از آن فراهم میکنند. این امر باعث حذف بینظمیها شده و انرژی فراصوتی بیشتری در ناحیه مورد بازرسی ایجاد میشود. در نتیجه سیگنال خروجی بهتری تولید میشود. از سوی دیگر به دلیل تشکیل ستون آب در ناحیه مورد بازرسی، نیازی به استفاده از مخازن بزرگ سیستم فراصوتی غوطهوری وجود ندارد. بدنه اصلی سیستم جفتکننده حبابساز، از سیلندری با پوستهای از جنس پلکسی گلس تشکیل شده است. سطح تماس سیلندر با قطعه طوری طراحیشده است که خود را با انحنای سطح قطعه بازرسی شونده تطبیق دهد و بدین ترتیب از عمود بودن راستای انتشار موج فراصوتی بر سطح قطعه اطمینان حاصل و امکان انجام بازرسی فراهم میشود. برای شناسایی ناپیوستگی در ساختار اتصالات چسبی سالم و معیوب، روش مشاهده کاهش دامنه بازتابهای متوالی از سطح پشتی قطعه استفادهشده است. با توجه به این نتایج، ملاحظه میشود پژواکهای دریافتی از فصل مشترک اتصال )آلومینیوم-اپوکسی( در اتصال سالم، انرژی خود را در داخل لایه چسب از دست داده و به سرعت میرا میشوند. اما در اتصال معیوب، به دلیل عدم وجود لایه چسب، دامنه پژواکهای دریافتی بیشتر بوده و همچنین پژواکهای متوالی بیشتری از فصل مشترک اتصال ایجاد میشوند.

کلیدواژه ها

بازرسی فراصوتی، اتصالات چسبی، سطوح منحنی، غوطه وری حباب ساز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.