گرایش بهره برداران چاه های کشاورزی دشت شبستر برای استفاده از روش های آبیاری تحت فشار در آینده

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: سومین سمینار ملی توسعه پایدار روشهای آبیاری تحت فشار
  • کد COI اختصاصی: NCSDPIM03_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 516
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین رجب پور

کارشناس ارشد هیدروژئولوژی، شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی

علی اسماعیلی

کارشناس عمران - سد وشبکه، شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی

چکیده

کمبود منابع آب شیرین و تجدید شونده مه مترین عامل محدود کننده توسعه کشاورزی است. با استفاده از روش آبیاری تحت فشار،افزایش راندمان تولید محصول و گاهی بهبود کیفیت آن، حاصل می شود. طبق نتایج حاصله، مهمترین موانع و مشکلات موجود برایاستفاده کشاورزان از روش آبیاری تحت فشار در این منطقه، پراکندگی، کوچکی و تعدد قطعات، بالابودن هزینه ها و عدم توانایی مالی،سنتی بودن تولید و مخلوط بودن باغ و زراعت، عدم علاقه و عدم آشنایی و کمبود آب تشخیص داده شدند. پیشنهاد روستائیان جهتاجرایی شدن روش آبیاری تحت فشار در روستا شامل ارایه وا م های کم بهره با مدت بازپرداخت طولانی، آموزش، فرهنگ سازی واجرای طرح های الگویی توسط دولت، اصلاح با غهای سنتی و یکپارچه سازی اراضی، ارزان کردن هزینه برق مصرفی و فراهم کردنامکانات مالی و رساندن برق به سر چاه و تأمین آب شیرین و حفر چاه جدید می شود.

کلیدواژه ها

آبیاری تحت فشار، چا ه های کشاورزی، گرایش بهره برداران، دشت شبستر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.