رویکردهای مختلف درباره بناهای میان افزا در زمینه های تاریخی شهر اصفهان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی معماری، عمران و محیط زیست شهری
  • کد COI اختصاصی: ARCHITECTURE01_552
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3290
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معین حسن حسینی

کارشناسی ارشد مهندسی عمران دانشگاه علوم و تحقیقات اصفهان

نسرین باقرزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه علوم و تحقیقات اصفهان

محمد مسعود

دکترای شهرسازی عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اصفهان

چکیده

زمینه و بافت تاریخی هر شهر هویت آن را شکل می دهد عوامل مخل طبیعی و همچنین عوامل مخل انسانی در محدوده بافت های تاریخی شهر اصفهان باعث آشفتگی و ناهنجاری و تغییر عملکرد برخی بناها شده است بنابراین نیاز بهطرح ساختمان های نوین در بافت های تاریخی از اهمیت خاصی برخوردار است . این مقاله بر اساس داده ها و منابع مکتوب به مطالعه احیا کالبدی بافت تاریخی شهر اصفهان پرداخته و در ادامه روش های مختلف طراحی بناهای میان افزا در بافت های تاریخی شهر اصفهان را کهش امل بازنمایی ساختمان، حفظ نما، نماسازی تزئینی، الگوبرداری، تضاد، خنثی و کم اثر را مورد بررسی قرار داده و به نقد حضور سازه های نوین در طرح این بنا می پردازد و در پایان برای بهبود حضور بناهای میان افزا در بافت های تاریخی شهر اصفهان پیشنهاداتی ارائه گردیده است که با اتکا به این یافته ها ضوابط و معیارهایی برایطراحی در بخش ها نوساز به منظور رعایت اصول زمینه گرایی ارائه می شود.

کلیدواژه ها

زمینه گرایی، بناهای میان افزا، بافت تاریخی، معماری معاصر، اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.