بررسی ومقایسه الگوی زمانی و مکانی خشکسالی های استان کرمانشاه و ارائه راهکارهای مدیریتی برای مقابله بااثرات آن بر منابع آب شرب روستایی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس مدیریت منابع آب ایران
  • کد COI اختصاصی: WRM05_223
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 547
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میترا شریف پور

شرکت آب و فاضلاب روستایی کرمانشاه, نویسنده اصلی

فرامرز شوهانی

شرکت آب و فاضلاب روستایی کرمانشاه

علی جمالوندی

شرکت آب و فاضلاب روستایی کرمانشاه

چکیده

خشکسالی از پدیده های خزنده محیطی است که خسارت های زیادی را بر منطقه تحت تاثیر تحمیل می کند و به عنوان بلای طبیعی و پدیده ای اجتناب ناپذیر، از دیرباز در پهنه وسیع کشورهای مختلف به خصوص کشورهای مستقر در مناطق گرم و خشک به کرات وقوع یافته و می یابد.با توجه به بروز مشکلات خشکسالی درچند سال اخیردر استان کرمانشاه و تاثیرات آن بخصوص در بخش خدمات آبرسانی در روستاها با توجه به کاهش تعداد منابع آبی برآن شدیم که تحقیق حاضررا بر مبنای وضعیت بارش و خشکسالی در استان کرمانشاه در سال 1388-1389 با استفاده از نمایه درصد از نرمال PN و نمایه بارش استاندارد شده SPI مورد بررسی وتجزیه و تحلیل قرارداده و همچنین به شناخت مدیریت خشکسالی و در نتیجه ارائه راهکارها یی بر ای مقابله با خشکسالی به گونه ا ی که میزان خسارات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی به خصوص کم آبی ناشی از خشکسالی کاهش یابد نیز ارائه گردید. براساس اطلاعات بدست آمده از سازمان هواشناسی استان و براساس داده های نمایه درصد از نرمال برای همه ایستگاه ها کوچکتر از 1 (کمتر از 100%) و نمایه بارش استاندارد شده همه ایستگاههامنفی می باشد و آب وهوای استان در سال گذشته در وضعیت خشکسالی ملایم قرار میگیرد . این شرکت در سال 1388 تعداد 430 روستا و با اعتباری معادل 1036307 دلار ودر سال 1389 تعداد 304 روستا و با اعتبار معادل 1034230 دلار آبرسانی سیار نموده است. این مسئله می تواند چالش های همچون صرف اعتبارات عمرانی در امورات روزمره به جای سرمایه گذاری در زیر ساخت های تامین آب مطمئنه ، مسائل مرتبط با ایجاد اختلال در کیفیت آب ، ایجاد ناهماهنگی و چالش بین سازمانهای متولی آب .... را باعث میگردد.

کلیدواژه ها

خشکسالی ، کرمانشاه ،روستایی، منابع آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.