بررسی اعتیاد به اینترنت و پیامدهای آن بر رفتار دانش آموزان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: نخستین کنگره ملی فضای مجازی و آسیب های اجتماعی نوپدید
  • کد COI اختصاصی: NOPADID01_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6368
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا هاشمی

کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه اراک

بانو میرزایی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

چکیده

اعتیاد به اینترنت به عنوان یکی از آسیب های اجتماعی نوین در عصر کنونی در جوامع انسانی نظر بسیاری از کارشناسان مربوطه را به خود جلب نموده است. این تحقیق از روش همبستگی و با ابزار پرسشنامه در بین دانش آموزان دبیرستان های (شامل دبیرستان های شبانه روزی، دبیرستان های فنی و حرفه ای و هنرستان ها نمی شود) منطقه یک شهر اراک در سال 91-90 انجام شده است. روش نمونه گیری خوشه ای است. حجم نمونه 380 نفر شامل 160 پسر و 220 دختر (که به اینترنت دسترسی داشته) به پرسشنامه پاسخ گفته اند. از مجموع 380 نفر، 47/2 درصد یعنی تقریبا نزدیک به نیمی از افراد سابقه آشنایی بیست و چهار ماه و بالاتر را با اینترنت دارا می باشند. 83/7 درصد از پاسخگویان در منزل و 13/9 درصد از دانش آموزان در کافی نت از اینترنت استفاده می نمایند. از بین 380 نفر از دانش اموزان 72/3 درصد انها هفته ای 840 دقیقه و 17/7 درصد آنها بیش از 1260 دقیقه در هفته در اینترنت گشت و گذار می کنند. برای تحلیل رابطه بین متغیرهای مستقل و وابسته از آمارهای همبستگی پیرسون، رگرسیون تک متغیره و تحلیل مسیر استفاده شده است. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که بین متغیرهای تحصیلات و اعتیاد اینترنتی همبستگی معنادار وجود دارد و بین متغیر دینداری و اعتیاد اینترنتی رابطه منفی و معناداری برقرار می باشد. بنا بر یافته های تحقیق متغیر مستقل روابط خانوادگی به عنوان یکی از عوامل تاثیر گذار بر اعتیاد اینترنتی بیشترین تاثیر بر متغیر وابسته دارا است.

کلیدواژه ها

اعتیاد اینترنتی ، ،خانواده، دانش آموزان ،نوجوانان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.